Ska du börja cykla snart?

Ska du börja cykla snart frågade en kollega mig. Nja… Har du sett ut? Isiga gator, snö, slask, storm, kallt. Jag tror inte att jag kommer att börja cykla på flera månader ännu. Min cykelpremiär brukar vara i april. Ibland ännu senare beroende på vädret. Fast visst längtar jag efter cyklingen. Susa fram på vägarna med mjölksyra i benen och vind i håret. Cykla till nya ställen eller transportcykla till och från jobbet.

ska du börja cykla snart

Jag drömmer ännu också om en landsvägscykel, men är fortfarande för snål för att köpa en. Jag kollar på cykelkläder, jag följer cyklister på Instagram. Klart att jag vill cykla. Bara inte i det här vädret. Nu vill jag knappt springa ibland när det är så gräsligt väder.

Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra på sommaren. De senaste två åren har jag transportcyklat till och från jobbet hela sommaren. Både i regn och i värmebölja. Nu har jag bil och behöver inte cykla om jag inte vill. Men jag tror nog nästan att jag vill i alla fall. Kanske inte i regn, men annars.

Jag har trivts med att cykla till jobbet. Jag har inte räknat det som träning, men självklart har det varit bra träning ändå. Konditionen har blivit bättre och benen starkare, plus att det har varit kul. Jag och cykeln har varit kompisar och det har varit kul att se förbättringar. Hur tiden blivit snabbare och hur jag har blivit starkare. Kunna trampa på mer, även i uppförsbackar. Hur benen fått power och hur jag hittat tekniken. Åh, ju mer jag tänker på saken desto mer vill jag cykla nu.

Ska du börja cykla snart?

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *