Utmärkt väder för löpning

Planen är ju att fokusera på styrketräningen ännu under februari och mars, men när det är så här utmärkt väder för löpning finns det bara en sak som gäller. Långpass. Hur ofta har jag liksom möjlighet att springa långpass i solsken på en ledig dag? I strålande sol, plusgrader och bra känsla i kroppen. Visserligen på isiga gator, men jag har dubbskor.

utmärkt väder för löpning

Det är sällan som det är såna här dagar. Då allt stämmer. Att det är utmärkt väder för löpning, att jag dessutom är ledig och har tid och att kroppen samarbetar. Igår tränade jag igen mitt femhundra pass och jag hade trott att jag skulle ha haft träningsvärk. Men benen var pigga och jag kunde springa på. Jag har inte sprungit långpass på länge och det är kul att märka att jag fortfarande kan. Trots att jag mest tränat styrka den senaste tiden.

Det bådar gott inför framtiden. Det finns tryck i benen och konditionen är det inget fel på. Idag blev det 13 kilometer, vilket jag är jättenöjd över. Det är det längsta jag sprungit på flera månader. Jag skulle ha kunnat springa längre, men jag var hungrig. En sak som jag märkt med den ökade mängden styrketräning är att jag är hungrig hela tiden. Idag hade jag inte med mig någon extra energi, för jag hade inte ens tänkt tanken. Ifall jag fortsätter att springa långpass och träna mycket styrka, tror jag nog att jag måste börja planera bättre. Ha med mig något. Smoothie, bars eller dextrosol. Idag gick det bra för jag njöt att vädret, men det är inte alltid så här fint väder på långpass. Då kommer jag att behöva något som piggar upp mig. Som ger mig en boost. Inte bara springa på vilja och pannben.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *