Cykla till jobbet

Jag har varit så ivrig på att berätta om löpningen (och att skriva om Grekland) att jag helt glömt bort att skriva om transportcyklingen till jobbet. De två senaste somrarna har jag cyklat till och från jobbet flera gånger i veckan. Oftast tre gånger, men ibland fyra gånger. I år tänker jag annorlunda, eftersom huvudfokus ska vara på löpning och maraton. Det är kul att cykla till jobbet, det är bra träning, men det är ingenting som gör mig bättre på att springa maraton. För konditionen är det jättebra, men jag behöver springa. Stötar mot benen och vänja kroppen vid belastningen.

cykla till jobbet

Jag har cyklat två gånger till jobbet nu. En gång den här veckan, och en gång förra veckan. Det känns lagom. Jag skulle vilja cykla mer, men tiden räcker inte till. För de dagar jag cyklar till jobbet, det är min träning för dagen. Det är inte direkt så att jag först cyklar 40 kilometer på en dag och sedan springer intervaller. Eller långpass. Och det är ändå det jag behöver mest inför maraton.

Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra de kommande veckorna. Vill jag fortsätta cykla till jobbet eller inte. För det är nu jag borde inleda maratonträningen på allvar. Springa långa långpass, börja springa intervaller. Kanske det sliter för mycket att dessutom cykla? Eller så är det bra alternativ träning, eftersom jag ändå inte kan springa varje dag.

Den här veckan har det blivit ett vanligt löppass, ett intervallpass löpning, ett långpass och en transportcykling. Morgondagen är ännu öppen, ifall det blir träning eller inte. Jag tror att jag måste börja planera träningen. Hur och när jobbar jag, vilket pass ska jag springa vilken dag och när kan jag cykla ifall jag vill. Inte så mycket gå på känsla och väder, utan enligt plan.

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *