Solnedgången i Oia

Solnedgången i Oia är orsaken till varför man reser till Santorini. Okej, det finns ju förstås andra orsaker. Stränderna är fina. Det finns många vingårdar att besöka. Oia är fint på dagen också, men solnedgången är nog det första som kommer upp när man googlar på Santorini. Och visst är den fin, så fin att den förtjänar ett eget inlägg.

solnedgången i oia

Vi hade redan på första dagen i Oia vandrat omkring i staden för att försöka klura ut var vi ville vara på kvällen. Det är trångt och det gäller att få en bra plats. Enligt Google skulle slottet vara den bästa platsen för att se solnedgången. Då skulle man se den gå ner i havet och mot Ammoudi bay, men då får man inte de blåa kupolerna i bakgrunden. Vi valde därför ett annat ställe att stå på. Inne i stan för att istället få husen i fokus, men kanske inte lika bra bilder på solnedgången. Eller lika fin utsikt.

solnedgången i oia

Även när solen gått ner är det fint i Oia. När alla hus blir upplysta och du ser ända till Fira. När det är skymning och havet och himlen ännu är rosa. Bilderna gör kanske inte rättvisa över hur fint det var.solnedgången i oia

Lägenheten där vi bodde i Finika visade sig ha en stor uteplats mot havet och den andra dagen i Oia valde vi att beundra solnedgången från vår egen terrass. Då skulle vi få havsutsikten utan en massa folk. För folk fanns det av.

solnedgången i oia

Det är nästan komiskt hur mycket folk det fanns och hur trångt det kunde vara. Nu var vi inte ens under högsäsong och det var ändå trängsel. Folk klättrar på taken för att få de bästa bilderna. Fast det uttryckligen finns förbudsskyltar och skyltar om att det är privat egendom, please respect it.

 

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *