Långt och mentalt stark

Långt och mentalt stark. Det upprepade jag många gånger på dagens långpass. Det var mitt mantra. Ingen skillnad på tempo, men jag ville springa långt. Nu ska jag ta tag i maratonträningen på allvar. Nu kan det inte finnas några ursäkter mer, som om att det skulle vara för varmt. Eller att jag är trött, eller osugen. Nu måste träningen göras.

långt och mentalt stark

Jag oroade mig helt i onödan över hur träningen skulle gå i värmeböljan. Det har fungerat riktigt bra att springa. Det har varit varmt, jag har svettats, jag har varit röd som en tomat i ansiktet när jag varit klar, men ändå. Jag har ändå kunnat springa. Tidigt på morgonen. Det verkar bli en favorit i repris från 2018 då när jag senast tränade inför maraton och det också var varmt. Jag tror att jag kommer att springa mina långpass på spånbanan igen.

Jag tycker att det är smidigt att springa där. Cykla dit, ha vatten, handduk och nåt ätbart med mig. Springa ett varv, dricka, springa igen, dricka, springa, dricka och så vidare. Ett varv är lite över två kilometer och på det här sättet får jag in naturliga pauser. För det är tungt att springa långt på spånbanan. Mycket tyngre än att springa på platt asfalt. Men samtidigt tänker jag att det är bra träning för mig. Det är där mentalt stark kommer in. Jag får både träna på att springa långt och vara stark mentalt. Inte sluta springa fast det är tungt.

Idag blev det över 17 kilometer. Det är jag jättenöjd över. Både över längden, men framförallt för att jag sprang det på spånbanan. Jag hade säkert orkat springa längre också, men jag var hungrig. Jag måste planera energin bättre. Idag hade jag en vattenflaska och en flaska med vätskeersättning med mig. Jag behöver nog något matigare, med mer energi. Orsaken till varför jag inte hade något annat med mig, var för att jag inte trodde att jag skulle (orka) springa så långt. Att det bara skulle bli kanske tolv kilometer och då behöver jag inte ha med mig nåt.

Det här blev i alla fall en riktigt bra start på juli och på maratonträningen. Förra veckan blev det lite mindre löpning, men nu är jag back on track igen. Nästa vecka siktar jag på att springa ännu längre. Då ska jag också planera energin bättre.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *