Intervaller som långpass

Jag har börjat följa ett träningsprogram inför maraton. Det är samma som jag följt inför mina tidigare maraton, 2017 och 2018. Från Stora löparboken för kvinnor av Lofsan och Jessica Almenäs. Jag har inte bestämt mig för ifall jag ska följa programmet till punkt och pricka, eller ifall jag ska se det som inspiration. Jag vet att jag behöver något program att följa, att ha någon form av plan. Men jag behöver kanske inte göra alla pass, varje vecka, utan jag kan välja. Idag valde jag att göra ett pass rakt ur programmet. Långa intervaller som långpass.

Två minuter i 7:00 tempo, två minuter i 6:00 tempo, gånger 15. Med uppvärmning och nedjogg förstås, så totalt över en och halv timme. Jag tycker om den här typen av upplägg. Jag tänker inte ens på hur långt jag faktiskt springer för jag är så fokuserad på intervallerna. Sedan blir jag förvånad när jag sprungit över tolv kilometer. Skulle jag på förhand bestämma mig för att springa tolv kilometer, hade jag nästan gett upp innan jag ens börjat. Men på det här sättet går det bra.

intervaller som långpass

Det är mest med intervallerna jag behöver ”hjälp” och inspiration. Jag vet att jag måste springa långpass, enkla, lugna distansrundor kan jag springa, men intervaller är jobbigare. Där litar jag kanske inte på min egen förmåga och kunskap, utan behöver någon som säger vad och hur jag ska göra. Korta intervaller ena veckan, tröskelpass nästa vecka och intervaller som långpass den tredje. Följ planen och du blir bättre och kan springa maraton.

Det är i alla fall skönt att vara igång ordentligt nu. Ett riktigt bra långpass förra veckan och idag intervaller. Det känns som om jag är på god väg mot mitt tredje maraton.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *