Vilken träningsvecka!

Semester är tydligen bra för träningen, för vilken träningsvecka jag haft. Helt super! Mängdrekord med råge, två långpass, ett intervallpass, ett vanligt. Plus cykling. Plus en massa promenader, turistande och sightseeing.

Jag fick nästan en chock när jag kollade på klockan och den visade att jag sprungit över 61 fricking kilometer. När jag sist tränade inför maraton och hade semester, då sprang jag 54 kilometer på en vecka. Nu blev över sju kilometer mer, jag har aldrig sprungit så mycket på en vecka. Och bäst av allt, det känns inte ens i kroppen.

vilken träningsvecka

Jag var lite orolig efter måndagens långpass, hur skulle kroppen reagera. Skulle jag orka springa ett till långpass samma vecka. Jo då, inga problem. Nu är problemet snarare att jag har jättesvårt att få till tillräckligt långa långpass. När jag springer min planerade runda som jag tror att kommer att vara över 20 kilometer, då är den kanske 16. Sedan får jag springa en massa kringelikrokar för att få in fler kilometer. Jag skulle inte orka springa längs med Skärgårdsvägen och vända och springa samma rutt tillbaka. Jag är inte riktigt sugen på att springa på spånbanan heller. Trots att jag tidigare har skrivit om att det är ett bra system för mig.

Just nu tycker jag att det fungerar bättre att inte springa på spånbanan. Den är kuperad och tung att springa, och mot slutet blir det mest att gå i alla backar. Nu väljer jag hellre en plattare runda och sedan faktiskt springa hela vägen. Jag behöver det mer mentalt, att veta att jag springer. För tillfället springer jag enligt taktiken spring 27-28 minuter och gå till 30. Spring till 57-58 och gå tills klockan visar 60. En liten paus inför varje halvtimme. Jag försökte med att pausa vid varje 25 minuters intervall, men konstaterade att hjärnan snabbt blir mos och att mitt räknehuvud inte fungerar sen mer 🙂 Men halvtimmen kan jag hålla reda på.

vilken träningsvecka

Jag är så nöjd över gårdagens långpass. 23 kilometer och med riktigt bra känsla och bra tempo. Trots att jag sprang långt och det nog mot slutet kändes i benen, kunde jag hålla ett jämnt tempo hela vägen. Jag kunde till och med öka mot slutet. Magen fungerade fint, energin räckte och huvudet var med mig. Som sagt, vilken jäkla super träningsvecka det blev. Dessutom har jag ännu semester nästa vecka också.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *