När tränade jag styrka senast?

När tränade jag styrka senast egentligen? För ett halvt år sedan? Riktigt så illa är det kanske inte, men det är flera månader sedan senast. Och det känns minsann idag. Igår blev det första styrkepasset på evigheter och mitt första riktiga träningspass sedan maraton. Jag tog det lugnt och försiktigt. Lätta vikter, få repetitioner och få övningar. Ändå har jag sån jäkla träningsvärk i kroppen.

Jag kände av det redan igår. Benen bultade, armarna skakade. Idag är det värre. Baksida lår känns värst. Samtidigt är det en kul känsla. Jag har saknat styrketräningen, men det var ett medvetet val att prioritera bort det när jag fokuserade på maraton. Jag ville inte ha tunga sega ben, när jag skulle springa intervaller eller långpass. Nu när maraton är över, kan jag träna styrka igen.

tränade styrka senast

Jag tror att jag kommer att göra en liten satsning med styrketräning igen nu på hösten och vintern. Jag vill ju springa också, förstås, men kanske löpningen får bli prio två. Springa när det är fint väder och jag har lust, men kanske inte om det ösregnar. Då kan jag hellre välja att träna styrka. Inomhus.

Jag vet att jag behöver styrketräningen och jag tycker att den har haft effekt. Att jag har blivit en bättre och starkare löpare. Jag tränade ändå ganska mycket styrka på vintern och våren. Både på gym och hemma. Två gånger i veckan. Planen var då att bygga upp för att sedan kunna trappa ner och underhålla. Fokusera mer på löpning och maraton. Jag tycker att det fungerade, även om underhållet kan diskuteras 😉

brorundan Pargas

Maraton gick ändå bra, jag var i form och hade inte ont. Eller jag hade ont i knäna, men det var borta efter två dagar. Jag tror nog att hade jag inte tränat styrka, då skulle jag haft betydligt mer ont.

När tränade du styrka senast?

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *