Det är kul att springa

Jag satsar ju mer på styrketräningen nu på hösten, men jag vill ändå springa. Förstås. Det vill jag väl alltid. Igår blev det ett riktigt bra pass. Det längsta sedan maraton, med en bra känsla hela passet. Jag blev igen påmind om hur kul det är att springa när det stämmer. Lätta ben, bra flås, bra podd i öronen, fredag och ledig helg på kommande. Vem vill inte springa då?

kul att springa

Totalt blev det nio kilometer, varav sex kilometer på spånbanan. Jag hade inte egentligen tänkt springa där. Jag brukar inte springa där så här sent på året, för det kan vara ganska blött och lerigt. Kanske till och med halt med rötter och blöta löv och sånt, och jag har ju en tendens att falla. Men det var riktigt kul att springa där igen. Det passar mig bra. Jag brukar gå i de brantaste backarna, men annars springer jag. På det sättet får jag inte naturliga pauser och orkar därför också springa längre.

Jag vet inte vad som hände igår. Hur det stämde så bra med löpningen. Jag har nämligen tränat två rejäla styrkepass den här veckan och det känns i kroppen. Jag gjorde lite nya övningar på torsdagen och jag har sån träningsvärk. Ändå kändes det super att springa igår. Jag som till och med trodde att jag skulle träna mindre den här veckan och istället visar det sig att bli en ännu bättre träningsvecka än förra veckan. Jag tror nämligen att jag ska springa imorgon också.

Det är så här jag vill att träningen ska vara på hösten. Mest styrketräningen som känns att det tar och bra löppass däremellan.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *