Ett spontanköp

Hur många löparskor kan man ha? Tydligen finns det alltid rum för ett par till. Det blev lite av ett spontanköp eftersom jag hade ett presentkort som gick ut i december. Ett par nya dubbskor, Asics Fuijisetsu. Goretex och metalldubbar. Kanske inte de snyggaste skorna jag har, men förhoppningsvis kommer jag att trivas i dem.

spontanköp

Jag har ju mina Icebugs som jag sprungit med på vintern, men som jag aldrig riktigt tyckt om. De är klumpiga och tunga, men har haft ett jättebra grepp. Därför har jag aldrig orkat köpa nya, för det är ändå så kort tid på året som jag behöver dubbskor. De har liksom varit tillräckligt bra, fungerande.

Mina nya Asics känns annorlunda. Betydligt lättare och smidigare. Det var länge sedan jag köpte Asics. Jag har de senaste åren köpt Nike, Adidas eller New Balance. Men det blir kanske så här när det blir ett spontanköp och jag går efter vad försäljaren rekommenderar. Jag tycker Asics alltid är det första alla butiker rekommenderar.

Imorgon kommer säkert att bli första testrundan. Jag har klarat mig med mina trailskor, men jag vill testspringa mina nya skor. Jag kunde inte direkt springa med dem i butiken eller testa dem här hemma i vardagsrummet.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med mina Icebugs. Slänga dem? Spara? Det är ju inget direkt fel med dem. De har tappat några dubbar och jag trivs inte i dem, men i övrigt är de ju bra skor. Kanske jag behåller dem ifall jag vill variera skor på vintern också. Inte alltid springa i samma par.

 

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *