Billigast är inte alltid bäst

Billigast är inte alltid bäst. Jag köpte ju nya hörlurar inför mitt maraton i september förra året. Ungefär de billigaste sladdlösa som fanns på Tokmanni. Jag tror de kostade 15 euro. Jag har söndrat otaliga hörlurar. Tappat bort dem, eller så har de slutat fungera för att jag pillat för mycket med dem. Fipplat och trixat när jag ska få dem att hållas i öronen. Få lurar fungerar i mina öron, jag får dem inte att hållas i. In ear, med sladd runt huvudet, med en liten ställning bakom örat. Funkar inte. Därför tänkte jag inför Tallinn att jag köper de billigaste som finns och tappar jag bort dem längs vägen så spelar det ingen roll. Men det visade sig att de jag köpte faktiskt fungerar med mina öron. Sen att de har andra problem är en annan sak…

billigast är inte alltid bäst

De har värdelös batteritid. Please charge, please charge piper det alltid när jag springer. Jag sprang inte hela maraton med lurar, men ändå räckte inte batteritiden till, utan de laddade ur. Sen när jag ska ladda dem verkar det som om det är något glapp i kontakten och de har inte alltid laddat. Som idag. Jag tränade styrka igår, de laddade ur och jag lade dem på laddning. Idag när jag skulle springa hände inget. De kunde inte ansluta.

De är lite för hårda och obekväma för att jag ska vilja ha dem i öronen längre än en timme, men det är säkert också därför de hålls i mina öron. För de har inte den där silikonpluppen. Men tja, betalar man 15 euro för ett par hörlurar är väl kvaliteten vad den är. Billigast är inte alltid bäst 🙂

1

2 tankar kring ”Billigast är inte alltid bäst

 1. Martina

  Jag har lite liknande problem,inga jäkla hörlurar hålls i mina öron. Fick dyra fina och bra Jabran till gåva av min man men tror du inte de faller ut ur öronen.Kan ha dem med spänd mössa på för då kan de inte trilla. Ljudkvaliten är bra och de hålls länge laddade men inte vågar jag springa eller gymma med dem,har dem som sagt med mössa och hemma endast. Annars kämpar jag med de eländiga som kommer med mobilen för känns onödigt att satsa på nåt som inte hålls i mina konstigt konstruerade öron. Det är jobbiga,de med sladdar för de är alltid tvinnade och vill man tala så hackar mikrofonen och det blir frustrerande både för mig och den jag talar med. Jabrorna ska man vrida på plats och de sitter som gjutna på min man men inte mig😩få seom jag någonsin kommer att hitta ett par man inte blir frustrerad på..

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har samma problem som du 🙂 Jag har också ett par dyra Samsung, men då hålls inte i mina öron. Har endast haft dem med pannband på när jag springer, utan så tappar jag dem. Till och med hemma har jag haft pannband på om jag haft dem när jag städat, annars är jag rädd för att tappa dem i wc:n. De hålls hur bra som helst i min mans öron och han har nu tagit över dem.

   Det är ju helt omöjligt att hitta ett par bra som dessutom hålls på plats!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *