Trubbel med klockan

Jag skulle redan skriva att jag simmat nytt simrekord igen, men jag är inte riktigt säker på om det var rekord eller inte. Jag har nämligen haft lite trubbel med klockan. Den mäter kanske inte helt exakt när jag simmar, fast jag tycker att jag simmat från kant till kant. Jag tror den åtminstone idag har mätt fel, att jag enligt klockan skulle ha simmat längre än jag gjort.

Klockan påstår att jag simmade 1850 meter, men jag gissar snarare på 1700. Kanske ännu kortare. Jag pausade vid 1500 och skulle sedan pausa igen vid 1700 för att simma sista 100 meter ”fort”. Enligt mina egna beräkningar hade jag simmat 200, pausade och klockan påstår 350. Så rekord eller inte, men jag simmade i alla fall.

I början gick det så bra. Jag hade hela banan för mig själv, jag var till och med i banan för snabba simmare. Främst för att den var tom och det redan var tre personer i banan för motionssimmare. Sen kom det bara mer och mer folk. Det blev trängre och trängde och jag kände mig i vägen för de som faktiskt är snabba simmare. Som åtminstone är betydligt snabbare än mig. Jag bytte bana och det var kanske här som mina trubbel med klockan uppstod? Även om jag pausade klockan medan jag bytte bana, kanske den trodde att simmat ett varv.

trubbel med klockan

Ett annat litet gissel med klockan är att när jag springer och lyssnar på spotify samtidigt via telefonen, så stänger spotify av sig/pausar när klockan piper för kilometer. Inte varje kilometer, utan oregelbundet. Ibland kilometer 1,3 och 4. Ibland kilometer 2 och 5. Jag förstår inte och jag har inte hittat någon lösning. Det är lagom irriterande att sedan fippla fram telefonen för att lägga på spotify igen. Och nej jag kan inte trycka på play via mina hörlurar, för det minns väl alla hur bra de är 🙂

2

6 tankar kring ”Trubbel med klockan

 1. Petra

  Men åh så irreterande och jag vet precis hur du känner det ….
  Jag har märkt att min klocka räknar för lite om jag inte är väldigt noga med att ta i kanten med handen då du svänger vid ändan av bassängen .Och med handen du har klockan på .
  Sen har jag ochså haft samma fenomen med musiken och räknandet av km . Det kan du ställa via inställningar på hur du vill ha det .
  Jag har ingen suunto , iwatch eller polar , inte garmin heller utan en huawei GT 2 pro och är nöjd med den. Håller bra med batteri (2 v) ochså och många mer funktioner än vad jag hunnit lära mig på den .
  Hoppas du finner en lösning på ditt problem .

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för tips om att ta i kanten med handen jag har klockan på, jag tror nog att brukar variera det. Kanske det har gjort så att den räknat fel, för att jag ibland tar med höger hand och ibland med vänster.

   Svara
   1. Petra

    Prov testa nästa gång att alltid ta i kant med samma hand men håll ochså räkning manuellt . Hoppas det är så enkelt ” fel” så är det med min i alla fall
    Lycka till !

    Svara
 2. Emil

  Jag har exakt samma problem med att musiken pausas oregelbundet när min Garminklocka piper för kilometer, har du hittat någon lösning på detta?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tyvärr har jag inte hittat någon lösning, men just nu verkar det fungera när jag springer, men inte när jag har klockan inställd på gång/promenad. Jag förstår inte vad det beror på

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *