Kan jag simma frisim nu?

Jag gick ju min simteknikkurs för några veckor sedan. Efter det har jag simmat tre gånger. Kan jag då alltså simma frisim nu? Hahahahaa, nej. Jag kan väl säkert simma frisim bättre än vad jag kunde innan kursen, men då låg mina förkunskaper på noll. Nu vet jag tekniken och hur jag ska göra, men ändå är det svårt. Och tungt. Så tusans tungt!

Vad har jag gjort alla andra gånger jag varit till simhallen? Plaskat? Det känns som om det är mycket tyngre med frisim än med bröstsim. Att jag använder helt andra muskler. Jag blir trött, flåsig, pulsen blir hög och allt känns jobbigt. Men sen går det också mycket fortare och det är väl kanske därför jag blir tröttare.

simma frisim

Nu känns det åtminstone som om jag behöver en egen bana, eller mer utrymme. Om jag tidigare också tyckte det var trångt för att jag (tydligen) ändå simmat ganska fort med bröstsim och alltid var i kapp och var tvungen att vänta, är det inget emot hur det är nu. Inte en chans till en egen rytm, när jag hela tiden simmar bakom någon som är långsam. Så fort och bra simmar jag inte ens, men ändå bättre än andra.

Det är just rytmen som är svårast att hitta. Skulle alla bara simma i samma takt som mig, skulle det inte vara ett problem. Långsam eller inte. Jag vill simma i min egen takt. Pausa när jag vill för att nollställa och börja om från början. Gör om, gör rätt. Hitta flytpositionen, och huvudet och andningen. Mot slutet gick det bättre för då var vi färre i bassängen, men då var jag redan så trött att jag inte orkade. Jag tappade tekniken och glömde bort hur jag skulle göra. Det blev allt svårare att hålla fokus.

Nu kommer det att bli en simpaus på några månader. Jag tror simhallen är stängd under sommaren och jag kommer att börja fokusera på maraton. I höst är det sedan nya tag som gäller. Förhoppningsvis minns jag hur man gör 🙂

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *