Träningsplaner för maj

Ny månad, nya tag och en fungerande blogg igen. Det betyder att jag ska skriva det utlovade inlägget. Om mina träningsplaner för maj. April blev en bra träningsmånad. Jag sprang 85 kilometer totalt och sprang två långpass. Som längst 13,5 kilometer på ett pass. Nu är det dags att steppa upp träningen och på allvar börja fokusera mot maraton i september. Nu är det slut på lugna mysjoggar, nu behöver jag en plan. Eller okej, planen kan väl innehålla lugna mysjoggar, men jag behöver en struktur i träningen. Löpning, långpass, mängd och intervaller. Och så får jag inte glömma styrketräningen. Ungefär så tänker jag att mina träningsplaner för maj kommer att se ut.

träningsplaner under maj

Viktigast är helt klart löpningen och långpassen. Under maj vill jag springa tjugo kilometer som långpass. Just nu har jag sprungit 13,5 som längst, men med en känsla av att det finns mer att ge. Om jag den här veckan springer 15, sedan kanske 16-17 och sedan 18. Då borde inte tjugo kilometer vara ett problem.

Näst på listan är intervaller. Inte fullt ös, max ännu, men lite tempoväxling. Få in lite fartträning och känna mig snabb. Som sagt, det är slut på lugna mysjoggar nu. Jag vill ha mera variation i löpningen. Ett långpass, ett snabb(are) pass och ett vanligt distanspass för att få volym. Mängd. Tre löppass per vecka är planen. Det tredje löppasset kan sedan vara den lugna mysjoggen.

Det fjärde träningspasset kommer att vara styrketräning. Jag måste hålla i det. Jag behöver inte maxa och bygga upp, men jag måste underhålla. Kanske göra lättare kroppsviktsövningar med fokus på ben. Jag tycker ändå att det har gjort något för formen. Att jag känt mig starkare. Jag har ju till exempel inte blivit trött i benen på mina långpass, utan det har hela tiden känts som om jag kunnat springa längre. Det är väl ett bra tecken.

punktering

Under maj hoppas jag på att kunna inleda cykelsäsongen. Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra med cyklingen i sommar, eftersom fokus kommer att vara maraton och löpning. Men lite vill jag nog cykla. Det är bra som alternativträning och bra för konditionen. Plus att jag ju tycker om det förstås.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *