Om att prioritera

Det är mycket just nu, det gäller att prioritera. Livet pågår, men samtidigt vill jag träna. Borde jag träna inför maraton i september. Förra veckan blev det inte alls så mycket träning som jag skulle ha velat. Hann inte, orkade inte, hade ont i foten. Mycket på jobbet och roliga festligheter. Bara ett ynka löppass, visserligen ett riktigt bra långpass igen, men ändå. Bara ett löppass. En cykeltur och en gång styrketräning hemma. Dans och en massa, massa steg.

om att prioritera

Det är ibland svårt att prioritera och välja, för allt är roligt. Jag vet inte vad jag ska välja bort. Jag vill ju självklart delta i kompisens roliga festligheter. Förra veckan var det prio ett. Förstås. Det är kul med sol och terrasshäng och sommarvärme. Jag vill vara på stugan och fixa. Ibland behöver jag städa hemma också. Även jag handlar ju och lagar mat och sånt. Tvättar. Då finns det inte tid eller ork att pressa in träningen.

Den här veckan är inte så mycket bättre, men nästa vecka borde det lätta. Efter det har jag semester och då borde jag kunna träna som jag vill. Nu gäller det att planera in träningen och sedan följa planen. Den här veckan är jag tvungen att träna fyra dagar i rad ifall jag vill träna fyra gånger. Tisdag, onsdag, torsdag och fredag.

Det är kanske inte helt optimalt att träna fyra gånger i rad, men det är enda möjligheten. Normalt brukar jag nog ha en vilodag emellan. Speciellt nu när jag ändå börjar komma upp i längd på långpassen och dessutom börjat springa snabbare pass. Efter ett långpass skulle jag vilja ha vilodag, och även efter ett intervallpass. Men men… it is what it is.

Nu är planen att imorgon springa långpass. Onsdag får bli styrketräning. Torsdag löpning och fredag löpning. Torsdagen antagligen ett snabbare pass och fredagen lugnare. Fredagens pass känns det minst viktiga och det som jag skippar ifall kroppen känns sliten. På fredagen har jag ändå minst tid till träning, eftersom jag ska på jobb redan till halv ett.

Eller borde jag kanske skippa torsdagens träning helt för att istället satsa på intervaller på fredagen. Då när jag förhoppningsvis är piggare i benen, eftersom jag vilat. Men sen igen känns det synd att inte träna på torsdagen, för då har jag ändå mer tid till det. Då blir ju det en bortkastad dag.

Som sagt, det är svårt att prioritera 😉

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *