Transportcyklingen har börjat

Jag tränar även annat än löpning, men jag bloggar kanske främst om maratonträningen och långpass. Jag vill kanske mest säga att jag inlett transportcyklingen till jobbet. Hittills har jag cyklat två gånger till jobbet. En gång förra veckan och en gång den här veckan. Totalt har jag cyklat fyra gånger den här sommaren.

transportcyklingen har börjat

Det känns kanske i det minsta laget, men det är ett medvetet val. Fokus ska vara på löpning och maratonträning. Jag sprang över 156 kilometer i juni. Det är helt galet mycket. Eller det är väl inte egentligen mycket för att vara inför maraton, men det är mycket för att vara juni. Med över två månader kvar till loppet.

Just nu fungerar träningen bra. Långpass löpning, ett lite längre pass löpning, ett snabbare pass, styrketräning en gång och så transportcyklingen. Ifall jag blir sliten och trött, är det cyklingen jag måste skippa. Den känns som minst viktigast. Även om det är kul.

recension av mina nya cykelkläder

Det är nog något jag skulle vilja satsa på och bli bättre på, men just nu får det vara som alternativträning. Jag har inte tid med mer cykling, jag vill ändå fokusera på löpningen. Ifall jag faktiskt ville satsa på cykling, skulle det krävas så mycket. Längre pass. Det är bra att cykla till jobbet, det blir nästan 40 kilometer på en dag, men i cykelmått är det ingenting.

Jag tror att jag kommer att fortsätta cykla till jobbet en gång i veckan så länge det känns bra. Ifall det börjar gå ut över löpningen får jag skippa det. I juli planerar jag att springa ännu mer och då kan det hända att jag inte orkar med löpningen ifall jag cyklar för mycket. Kanske jag istället behöver en till vilodag?

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *