Tips för att springa i värme

Just nu är det inte supervarmt, men jag tänkte ändå dela med mig av mina bästa tips för att springa i värme. Jag tycker att jag har blivit bättre på det, att jag inte påverkas lika mycket mer. Eller så har jag bara lärt mig vad som fungerar för mig, och vad inte.

Tips för att springa i värme

Spring tidigt på morgonen
Det här fungerar bäst för mig. Tidigt, tidigt innan det blir som hetast. Speciellt om jag ska springa långt och vara ute länge, då gäller det att starta i tid. Innan nio, gärna ännu tidigare, men absolut senast tio. Då är det nästan redan för sent. För mig fungerar det inte att springa sent på kvällen, även om det är svalare då också. Då har jag redan varit ute i solen hela dagen, eller på jobb, eller på en uteservering, då är jag för dåsig i huvudet.

Drick mycket
Innan, under, efter passet. Vatten. Jag dricker även vätskeersättning. Dexal som finns i vanliga matbutiker. Det smuttar jag sedan på under dagen efter passet. Drick inte tre deciliter vätskeersättning i paniktörst när du kommer hem. Det kan resultera i magkrasch. Jag tror också på magnesium, men det brukar ingå i vätskeersättning.

tips för att springa i värme

Spring i så lite kläder som du täcks
Svarta, långa tight i all ära, men nu är det shorts som gäller. T-shirt eller linne, eller i bara sportbh. Hellre löst och ledigt, än tight.

tips för att springa i värme

Använd solkräm
Förstås.

Solglasögon
Jag tror att det här också är en orsak till varför jag nuförtiden springer bättre när det är varmt. Jag har superkänsliga ögon, och nu behöver jag inte kisa längre. Det är förstås varmt och svettigt ändå, men jag får inte huvudvärk lika lätt. Jag skulle även vilja ha en keps, men tror att huvudet skulle få för varmt. En sån där bara skärm, kanske skulle vara nåt?

jag fick feeling

Sänk kraven
Det är varmt, det är svettigt, nej du har inte tappat allt. Värmen suger mycket energi. Spring långsammare, spring kortare, gå mellan varven. Pausa. Spring inte ditt tuffaste intervallpass klockan tolv på dagen i gassande solsken utan vatten. Trust me.

Spring i skuggan
Om det går. Försök välja en rutt där det finns skugga. Det är också en orsak till varför jag tycker om att springa mina långpass på spånbanan. Där finns det i alla fall lite skydd och skugga. Skärgårdsvägen och asfalt är jobbigare.

Varva
Om inget att mina tips passar, då gäller det att hitta en varvsbana. Spånbana, löparbana, eller bara ett varv runt kvarteret. Spring ett varv. Stanna för att dricka och gå. Spring ett varv. Stanna, dricka, gå. Spring ett varv. Stanna, dricka, gå. På det sättet får du ändå ihop ett längre pass.

tips för att springa i värme

Gillade du mina tips för att springa i värme? Jag har även skrivit ett inlägg om motsatsen. Tips för vinterlöpning.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *