Mina träningsplaner för juli

Juni blev verkligen en superbra träningsmånad. Trots värmebölja och vurpa kunde jag träna som jag ville. Det blev nästan mer träning än jag hade trott att det skulle bli. Totalt över 156 kilometer löpning i juni. Så mycket har jag inte någonsin sprungit i juni. Det bådar gott med tanke på att Tallinn maraton är först i september. Jag har ännu mycket tid på mig att träna. I det här inlägget tänkte jag skriva om mina träningsplaner för juli. Vad och hur vill jag träna?

mina träningsplaner för juli

Mina träningsplaner för juli

Först och främst, löpning. Förstås. Det är och kommer alltid att vara det viktigaste inför maraton. I juni sprang jag som längst 22 kilometer. Under juli vill jag öka på ännu mer. Längre långpass. Jag vill åtminstone springa 25 kilometer. Det borde inte vara något problem eftersom jag känt mig stark på mina långpass. Det finns mer i kroppen.

Under juli vill jag också öka på längden på mitt så kallade distanspass. Det pass där syftet är att springa hela passet, men ändå springa en längre distans. Under långpassen brukar jag gå mellan varven, speciellt när jag sprungit på spånbanan. Och när det varit varmt. På distanspasset försöker jag springa hela vägen. De brukar variera från tio kilometer till kanske fjorton. Där skulle jag gärna se att passet var åtminstone över tolv kilometer. Springa hela tiden och med okej fart.

Det sista löppasset är sedan intervaller. Snabbdistans, tempo, fartlek. Whatever. Med syftet att det ska vara klart snabbare än de två övriga passen. Det behöver inte vara speciellt långt, det brukar bli kring sju kilometer.

Med den här matematiken borde jag komma upp i över 40 kilometer löpning på en vecka. Det är bra och godkänt.

Punkt nummer två är styrketräning. Jag har kanske liiiite slarvat, men jag tränade faktiskt styrka förra veckan. Och det kändes kan jag lova. Jag måste hålla i det. Jag måste träna ben. En gång i veckan är målet, men varannan vecka är minimum.

träna styrka utomhus

Sedan är nästan träningsveckan full. Det beror lite på hur sliten jag känner mig och hur det passar in med den övriga träningen ifall det blir transportcykling till jobbet eller inte. Långpasset är viktigast och då vill jag gärna känna mig pigg inför. Det betyder ingen styrketräning dagen innan och ingen cykling dagen innan. Men kanske dagen efter ett långpass skulle vara en lämplig cykeldag? För att få igång blodcirkulationen, men ändå vila benen. 

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *