Nio veckor kvar

Jag följer ju inte ett träningsprogram inför maraton, men självklart har jag en plan i alla fall. Långpass, intervaller, mängdträning blandat med styrka och cykelpass. Förra söndagen kollade jag i Stora löparboken för kvinnor, varifrån jag tidigare har följt ett maratonprogram. Jag ville se lite var jag borde ligga. Hur långa långpass borde jag springa. Då var jag tvungen att se när maraton är och räkna bakåt. Tydligen är det bara nio veckor kvar. Jag fick lite panik när jag insåg att det bara var nio veckor kvar. Hinner jag komma i maratonform tills dess? Speciellt när det inte blev något långpass förra veckan?

nio veckor kvar

Men som vanligt krävdes det bara ett bra långpass för att jag ska känna att jag är tillbaka igen. Över 23 kilometer, varv på varv på varv på spånbanan. Det är kanske lite tråkigt att springa där, men logistiken fungerar. Jag tycker ändå att det viktigt att jag övar mig på att äta och dricka. Dessutom vet jag inte om jag skulle orka springa lika långt med lika högt tempo, om jag inte hade vatten och energi med mig.

För att öva på att springa längre sträckor, har jag istället mitt mängdpass. Då är syftet att springa hela vägen. Inte lika långt som på mitt långpass, men ändå över tio kilometer. Just nu tycker jag att mitt upplägg fungerar.

Jag är nöjd över hur kroppen orkar och hur lätt jag kan springa 23 kilometer. Klart att det är tungt, men jag blir ändå fort pigg igen. Kroppen känns fräsch efteråt och inte som om det var en maxprestation. Jag har inte ont eller stela ben efteråt, utan jag är pigg och kry. Härifrån är det bra att bygga vidare. Nästa vecka blir det ett lite längre långpass igen.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *