Veckosummering

Ibland är det svårt att blogga på sommaren. Det finns så mycket annat kul att göra än sitta inne vid datorn. Kanske en veckosummering får bli ett inslag på sommaren? Åtminstone en veckosummering över träningen.

veckosummering

Jag kämpar på med maratonträningen och börjar vara uppe i såna mängder löpning per vecka som jag är nöjd med. Den här veckan blev det 43 kilometer löpning. Plus över 30 kilometer cykling och ett styrkepass. Det är mer än godkänt. Jag är mest nöjd över känslan under långpasset. Det känns som om det finns mer att ge och jag blir inte sliten av det.

Jag har inte bestämt mig för ifall jag ska springa kommande långpass på spånbanan eller inte. Det har inte lovats lika varmt väder, men jag tycker kanske ändå att jag behöver vätska och energi för att orka springa långt. Eftersom jag inte äger någon vätskeväst vet jag inte hur jag skulle transportera vätska. Hålla en flaska i handen? Det blir kanske bara något som stör mig och tar mer energi mentalt. Att jag inte tycker att det är värt det.

Samtidigt vill jag nog ändå ha vätska och energi när det är varmare och när jag ska springa längre. Jag tycker att jag behöver det. På fredagen sprang jag mitt mängdpass för veckan. Jag sprang igen på nya stigar vid stugan och jag märkte att jag blev sliten. Jag orkade inte hålla mitt planerade tempo, för jag var så förbaskat törstig. Och hungrig. Att jag fortfarande inte heller har lärt mig. Jag behöver nog äta mer än vanligt om jag ska springa halvlångt, halvhårt.

Veckans intervallpass kändes i alla fall bra. Det finns nog lite tryck i steget. Ibland är det kul att springa fort också. Allt är väl relativt, men fortare än långpasstempo. Förhoppningen är ju att jag ska bli snabbare på långpassen också.

3

2 tankar kring ”Veckosummering

 1. Frido

  Jag är imponerad hur långt du orkar, speciellt så här i sommarvärmen! Maraton klarar du bra!
  Angående Nagu är det säkert helcrazy trafik på sommaren. Där finns ju två större ”omvägar” man kanske kunde testa, antingen Käldinge-Dalkarby eller Kyrkbacken-packais-Tackork. Längd har jag ingen koll på men tycker själv det är roligare att springa en runda istället för att springa fram och tillbaka – vilket jag oftast ändå gör.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag tycker också bättre om att springa en runda istället för att springa fram och tillbaka. Jag har inte vågat springa på så många ställen från vår stuga ännu, men de flesta vägar leder nog till Skärgårdsvägen 🙂 Fast jag skulle helst hålla mig kring 20 kilometers sträcket och inte så jättemycket över, även om jag förr eller senare säkert skulle hitta tillbaka

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *