Små framsteg

Det känns som om jag gör små framsteg både i simningen och med lågpulslöpningen. Sånt är alltid kul att märka. Det ger mig motivation och ork till att fortsätta kämpa. För kämpa det gör jag. Det är inte precis så att något kommer gratis eller per automatik. Jag får verkligen tänka på vad jag gör.

Löpningen har de senaste gångerna känts okej. Jag kan ändå springa. Visserligen superlångsamt och att klockan reagerar med fördröjning på pulsen, men jag springer ändå. Det känns som ett löppass, det är inte bara gång. Jag måste stanna och gå mellan varven, men jag kan springa längre sträckor i ett svep nu.

små framsteg

Med simningen märker jag också små framsteg. Idag kunde jag för första gången simma frisim 25 meter utan att behöva byta till bröstsim. Flera gånger. Inte på rad då, obviously 😉 , men flera gånger under träningspasset. Jag tror att nyckeln där är att ta det lugnt. Fokusera på det jag gör och inte stressa. Jag behöver inte simma fort, få upp pulsen och ta i, utan istället ska jag simma lugnt. Då orkar jag mycket längre och tekniken håller ihop bättre. Då fungerar också andningen bättre när jag inte blir lika flåsig.

Det enda lilla kruxet med min simning är klockan. Den fungerar bra för det mesta, men ibland hittar den på helt egna sträckor. Plötsligt tycker den att jag simmat 550 meter på två minuter, när jag i själva verket kanske simmat 150 meter. Det spelar inte så stor roll egentligen. Just nu fokuserar jag mest på att öva simma frisim, och inte på sträckan. Men det är ändå irriterande för en som gillar statistik. Lite koll vill jag ha på hur långt jag simmat, det var ju en orsak till varför jag köpte klockan.

2

4 tankar kring ”Små framsteg

 1. Petra

  Bra där med simningen .
  Kommer du ihåg att ta i kanten med handen som du har klockan på , vanligtvis vänstra då. Min stämmer bra bara jag minns ta i poolkanten vid varje 25 m sväng .Lever den sitt eget race ändå ? Då vet jag inte vad felet kan vara.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag tycker nog att jag kommer ihåg att ta i kanten, men ibland lever den ett eget liv ändå. Kanske den tappar bort sig när jag byter simsätt? Det spelar inte så stor roll egentligen, jag måste bara komma ihåg att jag inte simmat så långt som klockan visar. Utan jag får ta bort ett par hundra meter 🙂

   Svara
 2. Petra

  Men det var märkligt måste jag säga . Har du kollat om den är inställd på 25 m ? Jag har en funktion på min där jag kan ställa in pool längden 25, 50 ? Bara för att man byter sim sätt skall den inte tappa bort sig tycker man .

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Den är nog inställd på 25 meter och jag tycker att det fungerar bra i början, men sen tappar den bort sig. Kanske jag börjar slarva med att ta i kanten när jag blir trött?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *