Pulsträning och långpass

Jag ska ännu fortsätta med min pulsträning när jag springer långpass, men det är nog väldigt frustrerande. Fortfarande. Ibland tycker jag att det går bättre, att det skett en förbättring, för att nästa gång inte fungera alls. Jag vet inte riktigt hur mycket jag kan lita på att klockan visar rätt.

pulsträning och långpass

Igår gick det bra fram till kanske åtta kilometer. Pulsen hölls stadigt kring under 140. Ibland var den lite högre, kanske 144, men den gick ner igen till 136. Jag kunde tassa på och allting kändes lätt. För att sedan plötsligt få problem. 147, 149, 152. Jag brukar låta pulsen gå till kanske 149 innan jag är tvungen att börja gå. För jag vet att genom att springa långsammare borde jag få ner pulsen från 149, men är den högre än det måste jag gå.

Fast pulsen gick aldrig ner. Den bara fortsatte att stiga. Fast jag typ stod stilla gick den bara uppåt. Så fel på klockan? För såå trött och andfådd kände jag mig inte som pulsen visade. Sista kilometern av rundan bestämde jag mig för att trycka på och springa några ruscher och då visade pulsen 151. Så nu går den inte upp sedan?! När jag står stilla visar pulsen 157, men när jag trycker på allt jag kan är den 151?

Därför är det frustrerande. Det är som om klockan visar pulsen med en fördröjning. När jag står stilla kan den visa 157, men sedan går den ner väldigt snabbt till 128. Och när jag springer fort hinner den inte reagera för jag springer en så kort sträcka.

I april och kanske maj ska jag ännu ge det en chans. Pulsträning på långpass, men under övriga pass kan jag strunta mer i pulsen. För egentligen är det ju inte pulsen som är det viktiga. Det har mer handlat om att springa lugnt och långt på långpassen. För att sedan orka springa snabbt när jag ska. Inte springa alla pass i samma tempo.

Hursomhelst. Jag sprang igen över 17 kilometer och det är alltid bra.

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *