Mäta pulsen från handleden

Jag köpte ny klocka i våras. Dels för att jag ville ha en som jag kunde simma med och dels också för att min gamla hade en massa problem. Den hittade inte pulsen, den nollställde sig en gång per år och hittade inte alltid satelliter. Så jag beställde en ny Garmin och den har fungerat bra. Tills nu när jag börjat med pulsträning igen. Min klocka ska alltså mäta pulsen från handleden och det fungerar på sommaren när jag springer i t-shirt, men inte lika bra nu på vintern när jag har flera lager kläder på mig.

det andra försöket

Jag har valt att ha klockan ovanpå kläderna, för det fungerar, men kanske inte helt korrekt. Den hittar pulsen och visar nog rätt tror jag, men den ändrar med fördröjning. Jag kan springa på, pulsen visar 128. Det här går ju bra tänker jag. 128, 127, 128, 129… Okej nu är det nåt fel, så bra är jag inte. Så jämn är jag inte. Och så plötsligt 156. Sen tar det en evighet för pulsen att gå ner igen. Fast jag typ stannar och står stilla, visar det fortfarande 156. Tills den går från 156 till 136.

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag vill verkligen ge det här med pulsträning en chans. För det mesta fungerar det att mäta pulsen från handleden. Det är inte såå stora hopp i pulsen att det egentligen stör. Dessutom så gör jag ändå träningen. Även om pulsen inte visar korrekt varje sekund, springer jag ändå långsammare och lugnare nu.

mäta pulsen från handleden

Och ja, man kan köpa ett band att ha runt bröstet för att mäta pulsen på det sättet istället, men orka.

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *