Mitt senaste träningspass

Jag ska blogga om resan, bara jag hinner. Imorgon ska jag tillbaka på jobb igen efter min semester, och då borde jag ha mer tid. Eller kanske inte mer tid, men bättre rutiner. Då är det kanske lättare att hitta tid till att blogga också. Jag tycker att de tre senaste veckorna bara har bestått av kalas, kalas och kalas. Förberedande inför kalas. Resa. Förbereda inför resa och tvätta efter resa. Fixa och trixa och planera och ha sig. Det ska väl inte precis bli skönt att fara tillbaka på jobb, men kanske nog skönt att komma tillbaka till rutiner. Sova, äta, träna, jobba. Inte bara kalas och dricka vin. Nu ska jag i alla fall skriva om mitt senaste träningspass.

mitt senaste träningspass

Mitt senaste träningspass var nämligen ett långpass löpning till stugan. Som blev längre än jag tänkt mig och därför inte heller inte hade den bästa känslan. I vanlig ordning hade jag förberett mig dåligt. Att jag inte fortfarande har lärt mig. Jag måste äta mer om jag ska springa långt. Jag kan inte bara äta sallad och grillad majs till middag dagen innan och tro att jag orkar springa på det. Det finns hela skåpet fullt med gels och bars här hemma. Sportdryck och vätskeersättning. Jag har till och med köpt en vätskeväst. Ändå (!) äter jag inget innan, tar inget med mig och kommer typ fem kilometer innan magen kurrar.

Sam släppte av mig strax efter färjfästet i Nagu och jag skulle springa till stugan. Jag hade tänkt mig ungefär 15 kilometer. Jag har inte sprungit långt på länge. Eller länge och länge, men tre veckor. Efter tre kilometer var jag kissnödig, så såg ni nån längs med Skärgårdsvägen så var det jag 🙂 Efter fem kilometer var jag hungrig. Efter åtta vrålhungrig.

Totalt sprang jag nästan 19 kilometer. Jag är jättenöjd över distansen. Att jag orkade springa så långt efter flera veckors uppehåll med långpass. Fast i ärlighetens namn skulle jag inte ha sprungit så långt ifall jag inte var tvungen. Jag var liksom tvungen att springa ända till stugan. Annars hade jag nog slutat tidigare för jag var så trött och slut. Tom på energi helt enkelt.

Vad lärde vi oss förhoppningsvis av det här? Ät mer mat och ta med energi. Eller ladda ner Google Pay till klockan och vik av till Kyrkbyn.

 

2

2 tankar kring ”Mitt senaste träningspass

 1. Frido

  Hahaaa! Inte roligt förstås men du skriver om det så det blir roligt. Jag skulle ännu gärna läsa om pulsträningen, varför ska man springa med låg puls? För mig, som är basic motionär, är liksom själva idén att man ska få upp pulsen. Nyfiken på vad som är grejen och hur det eventuellt påverkar nu när du slutat med det.
  (Annars en bra idé det där med att bli avsläppt och springa hem. Nångång har jag gjort så att jag stuckit iväg och bett gubben hämta mig efter en viss tid, alltså han kör tills han hittar mig längs vägen. Då tar jag ofta rekord för att a) vill visa hur duktigt jag springer hehe B) behöver inte tänka på att vända och springa samma tråkväg tillbaka )

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Transportlöpning är bäst och tidseffektivt. Jag skulle oberoende ha sprungit den dagen som jag sprang till stugan och på det här sättet blev det mindre stress. Jag kunde springa så långt som jag ville utan att hela tiden tänka på att jag ska hinna tillbaka för att vi ska iväg någonstans. Sen att mina förberedelser inte var de bästa är en annan sak.

   Jag ska definitivt skriva ett inlägg om pulsträning, tack för tips!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *