Rom, första inlägget om Italien

Äntligen har jag tid att skriva om vår resa till Italien. Det här första inlägget kommer att handla om Rom. Vi hade två hela dagar där, plus resdagar, men de räknas egentligen inte för då hann vi inte göra mycket annat än vara på flygfältet och tågstationen. Som nån hade sett framemot att resa igen, två år sedan senast.

 

Vi kom till Rom sent på tisdagkväll/natt och for rakt till hotellet och stupade i säng. Vårt hotell låg en gata från tågstationen vilket var perfekt sedan när vi skulle vidare. Men först skulle vi vara två dagar i Rom. Den första dagen gick till att gå gata upp och gata ner och upptäcka Rom till fots. Vi hade några turistattraktioner vi ville se, som man bara måste se när man är i Rom. Vi fick en karta från hotellet, men mest följde vi Google Maps.

rom

Det första stället vi gick till var Colosseum. Herrejösses vilken mäktig byggnad. Vi fotade och fotade och trängdes bland mängder av turister. Väldigt mycket tours, där alla gick med hörlurar och lyssnade på en guide. Och såg varken framåt eller åt sidan, utan bara följde guiden. Vi valde att beundra Colosseum från utsidan. Orkade inte köa för biljetter och hade inte tid.


Vi var tvungna att gå tillbaka till Colosseum nästa dag för att ta nya bilder. Vi upptäckte nämligen att vi fotat från ”fel” vinkel. Eller inte fel, men kanske inte från den kändaste.

Efter Colosseum vandrade vi längs med floden för att komma till Mouth of truth. Något som jag inte ens visste att fanns i Rom, men som hotellet tipsade oss om. Och som när jag såg bilden (på hotellkartan) nog visste vad som var.


rom

Vid det här laget var vi lite småtrötta och hungriga och köpte cola och chips i en butik. Det var varmt och svettigt att gå omkring, även om vi nog drack vatten. Till exempel vid Colosseum fanns det stationer där man gratis kunde fylla på vatten. Både vanligt och bubbelvatten. Hur smidigt och bra som helst.

När vi fyllt på med energi orkade vi vandra vidare. Mot Pantheon, Fontana di Trevi och Spanska trappan. Tripp, trapp, trull. Det var nästan bara att följa klungan av turister. Lita på att alla ska till samma ställe. Det var mycket folk överallt och nu var det inte ens högsäsong. Hur mycket folk är det sedan inte i juli, augusti.

rom

rom
rom

rom

Rom är en fin stad, vart man än tittar finns det något vackert att se. Gamla, historiska byggnader och platser. Plötsligt hittar du en vacker kyrka du vill gå in i, eller en utgrävningsplats eller någon annan mäktig byggnad. Ett nytt torg, en ny fontän eller en till park.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *