Jag har ju redan ett tag planerat att mitt sista lopp det här året skulle vara Kaarina syysmaraton och då distansen 10 km. Jag hade inte ännu anmält mig, men idag gjorde jag det. Jag sprang loppet ifjol också, då samma distans, men jag har lite blandade känslor av det.

Å ena sidan så sprang jag mitt dåvarande rekord då, men å andra sidan så tror (vet) jag att tiden inte riktigt stämmer, att jag t.o.m. hade en snabbare tid än vad resultatlistan visar. Så jag upplever kanske att loppet inte är det allra proffsigaste och eftersom resultatet från Masku fortfarande skavar och jag gärna skulle förbättra den tiden så vill jag lita på att resultatet är korrekt.

IMG_3676

Foto: Aki Sahlström

Låt mig precisera. Alltså i Kaarina syysmaraton så har man inget tidtagarchip utan tiden mäts manuellt, med tidtagarur och folk vid mållinjen som skriver upp tiden. I fjol när jag sprang i mål så var det flera andra som också sprang i mål samtidigt som mig och tydligen så missade de som skriver upp tiden mig. För när jag kom hem och skulle kolla resultatlistan så fanns jag inte med. Jag hade själv runkeeper på och hade ju en ungefärlig tid, men då hade jag ju stängt av den strax efter målgång när jag kom ihåg det. Iaf så mejlade jag till arrangörerna och undrade över min borttappade tid och nämnde då samtidigt den tid min egen tidtagning med runkeeper gett. Och det är den tiden som nu är min officiella tid i resultatlistan. Fast det inte finns andra i närheten av min tid, varken snabbare eller långsammare, det är ett glapp på nästan 15 sekunder åt båda hållen. Och då kom vi som sagt många i mål samtidigt. Så lite småsur är jag över det…

Nu har jag ju redan en bättre tid än det, men jag skulle vilja avsluta loppsäsongen med ett PB och då lita på att tiden stämmer. Nå ja, det är ju inte sagt att det blir PB, men jag är anmäld nu iaf. Den 24.10 gäller det.

0