Middagstips

Nu har ni ju säkert alla redan ätit middag idag, men se det här som ett tips inför imorgon eller varför inte nästa helg. Detta recept är enkelt att göra och blir till många portioner så en perfekt lunchlåda med andra ord. Det jag vill tipsa er om är lax-makaronilåda. Jag/vi äter ofta pasta och köttfärs, detta är en variant på vanlig makaronilåda. Receptet är ursprungligen härifrån, men skriver ner det på svenska här.

2015-11-22 17.42.32

Du behöver:
ca. 6 dl makaroner
300 g laxstrimlor
lök
kapris
dill
salt, peppar,timjan
2 ägg
6 dl mjölk
riven ost

Jag är inte så bra på mäta ingredienser när jag lagar mat, brukar oftast köra på lite ditåt. Enligt smak tycker jag är ett utmärkt råd 😉

Nå ja, koka makaronerna så att de är så där al dente, de ska ju in i ugnen sen iaf. Låt dem rinna av och häll dem i en ugnsform. Hacka löken och stek den i lite olja i en stekpanna. Tillsätt lök och kapris i formen med makaroner. Smaksätt med hackad dill, salt, peppar och timjan. Här satte jag hela krukan med dill. Blanda även ner fiskstrimlorna.

2015-11-22 18.06.45

Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över makaronerna. Tillred i 175 graders ugn i ca 45 minuter. Efter halva tiden kan man ifall man vill strö över lite/mycket riven ost. Låt hela härligheten stå och vila en stund före servering.

2015-11-22 19.04.52

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *