Träningsplaner år 2016

Det här är ett inlägg som jag har dragit mig lite för att skriva, eftersom så fort jag skriver om det blir det ju sant. Och jag vet inte riktigt om jag ”vågar” skriva ut mina planer och förhoppningar ännu. Men here goes!

År 2016 vill jag:

 • få styrketräningen till en rutin. Jag ska träna styrka åtminstone en gång i veckan och inte lämna bort den till förmån för löpning.
 • få in mera yoga och rörlighetsträning i min vardag. På denna punkt finns det mycket förbättring att göra. Jag är väldigt dålig på att träna rörlighet och är ofta stel i kroppen. Här vill jag inte känna nån tidspress hur länge det måste ta eller att det måste vara som ett träningspass, utan mera som tio minuter rörlighetsträning här, fem minuter där… Så att det totalt sätt blir mera rörlighet och yoga.
 • lära mig simma. Eller alltså jag kan ju simma, jag vill lära mig frisim/crawl. Jag har ju som en framtidsdröm att nångång delta i ett triathlon och då kan man ju inte simma bröstsim. Eller klart man kan det, men jag vill kunna prestera också och inte vara sist och då tror jag att det krävs att jag kan simma frisim. Så jag hoppas på en varm sommar så att jag kan lära mig. Simkurs skulle vara världens lyx.

Och håll i hatten nu! Jag vill:

 • springa ett maraton. (iiik, skrev jag det där just?!) Planen är att den 2.7 delta i Paavo Nurmi maraton i Åbo. Jag blir nervös av bara tanken. I fjol när jag sprang halvmarathon där så var jag så trött och slut i benen att bara tanken på att springa ett varv till… nej usch! Men i år så… Jag har inte anmält mig ännu, men tränar mot det och det är årets stora mål. Wish me luck!

Image result for paavo nurmi marathon

0

6 kommentarer

 1. Heja heja! Tror du kommer fixa allt!

 2. Hej! Måste kommentera första gången. 🙂 Jag har läst din blogg nu och då, extra intressant blir den i och med att jag själv är hemma från Pargas. Dina planer låter jättebra, som om jag hade skrivit dem själv. 🙂 Fast nu börjar jag tveka angående maraton, har haft lite problem med ont i vaden på sistone… men ett halvmaraton blir det i alla fall + allt annat du listar ovan!

  • hopihopi

   7 januari, 2016 at 20:01

   Hej! Vad kul med läsare från Pargas, välkommen 🙂 Usch, vad tråkigt med skadebekymmer, jag hoppas att det löser sig. Lycka till med halvmaraton och allt annat! Heja!

 3. Låter som bara bra planer det där! Blir kul att följa och du klarar det galant ska du se! 🙂 Jag lärde mig crawla förra året och jag hade inte möjlighet att gå simkurs men fick hjälp av en kompis som gav mig lite tips och sen vara det vara att öva, öva öva 🙂

  • hopihopi

   10 januari, 2016 at 20:04

   Det är nog det jag behöver mest, tips och hjälp med simtekniken. Jag vet inte liksom hur jag ska börja och vad som är rätt teknik. Sen är det ju säkert lättare för nån annan att se vad du gör rätt/fel istället för att själv känna efter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Hopihopi

Tema av Anders NorenUpp ↑