Planer inför veckan

Den här veckan är det sportlov i södra Finland, vilket betyder att zumban har paus och att jag antagligen kommer att jobba lite längre dagar än normalt. Idag är jag i alla fall ledig och har redan hunnit med en massa.

I natt har det igen snöat massor och i dag föll de på min lott att skotta snö. Som tur har vi inte så stor yta som behöver skottas, så det gick relativt snabbt och smärtfritt. Dessutom som byggde jag en snö”gubbe”, kanske det blev mer en björn. Jag tycker den blev ganska söt, med tanke på att det är säkert 20 år sedan jag senast byggde snögubbar. Det var hur skoj som helst, borde definitivt göra sånt oftare.

Efter all snöröjning var jag ute på en liten springtur. Den blev lite kortare än planerat för jag började känna av min vänstra höft lite. Vägarna var inte plogade överallt ännu, så det blev ett plumsande och kanske det påverkade mitt löpsteg. Eller det är väl klart att det påverkade mitt löpsteg och kanske det är därför min höft blev irriterad. Så jag tog det säkra före det osäkra och kom hem. Vill inte riskera att få någon skada nu när jag är så pepp på att springa.

I övrigt ser veckans träningsplaner ur som följande förutsatt att min höft inte blir värre. Nu känns det redan betydligt bättre, så jag hoppas att det bara var snön som påverkade den. Men träningsplan vecka 8:

Måndag: lätt löpning – check
Tisdag: styrka
Onsdag: vilodag
Torsdag: lätt löpningFredag: löpning distans ca 10 kilometer
Lördag: vilodag
Söndag: löpning långpass ca 18 kilometer

Hur ser din vecka ut?

0

0 tankar kring ”Planer inför veckan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *