Ett försök till tempo

De senaste passen som jag sprungit har gått enligt principen låg puls, under 150 försöker jag hålla den. Det går hyfsat, pulsen hålls nere, men farten är ju långsam. Idag kände jag för att lite variera min träning, det fick bli ett kort intervallpass fredagen till ära. Jag ville främst springa lite snabbare för att bevisa för mig själv att jag fortfarande kan springa i högre fart.

Dagens pass blev därför korta intervaller á 1 minut, med 1:30 vila mellan varje intervall. Tio stycken totalt. Med uppvärmning och nedjogg tog passet nästan en timme. Det kändes skönt att få springa av mig lite och veta att jag fortfarande kan. Jag ska fortsättningsvis springa största delen av mina pass med låg puls, men lite korta intervaller eller fartlek kan jag springa ibland. Lite beroende på dagsform och vad jag känner för helt enkelt.

Jag ska ge det här med lågpulsträning en ärlig chans den här gången och se om jag märker av någon skillnad efter tre månader. Jag har min testrunda som jag sprang förra veckan på tid och jag hoppas kunna se en förbättring av tiden efter tre månader.

2016-08-19 17.37.54

0

0 tankar kring ”Ett försök till tempo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *