Kycklingpasta med ananas och mögelost

Detta är en maträtt som vi hade på menyn på en av restaurangerna jag tidigare jobbade på. Jag gillade det då och åt det ofta som ”personalmat”. Vi fick alltså köpa vissa rätter från listan för kanske 5 euro och äta till lunch/eller när man nu hade matpaus. Jag tänker ju alltid att det där kan jag säkert göra själv också, hur svårt kan det vara liksom. Det är inte så svårt att lista ut vad ingredienserna är och jag har gjort receptet till mitt.

I give you, kycklingpasta med ananas och mögelost

20170412_172456

Du behöver för 4 portioner

ca. 500g kycklingfilé
1 burk ananas
ca. 100g mögelost
ca. 2 dl grädde
pasta av valfri sort

Jag är inte så mycket för recept, utan går mest på känsla och i ungefärliga mängder.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Börja med att skära kycklingen i mindre bitar. Stek i lite olja. Ifall man vill vara lite fancy så kan man hälla på (ca. 1 dl) vittvin i det här skedet. Låt vinet koka bort en stund.

Blanda i ananasen, grädden och smula ner osten. Småputtra en stund tills osten smält och kycklingen är färdig.

Klart!

20170412_174704

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *