Första passet i nya skorna

Igår sprang jag första gången i mina nya skor. Första intrycket av dem är okej. Det är inte direkt de lättaste skorna jag sprungit i, men det visste jag från början. Tanken är att de ska vara mina mängdskor och skor jag springer längre distanser i. Då vill jag har ett par lite mer dämpade skor. Skorna är alltså Asics Cumulus 18, det är tredje paret Ascis för min del. Jag beställde skorna från nätet, utan att ha provat dem, bara på basen av recensioner av andra. Inte kanske att rekommendera, men som tur passade skorna.

Igår sprang jag korta intervaller, en salig blandning av dem. Upplägget var 5 x 2 min med 30 sek vila mellan varje intervall. Sedan 5 x 1:30 min, 30 sek vila igen och så till sist 5 x 1 minut med 30 sek vila. Mellan varje ”block” var det 2 minuter vila.

Jag tror inte att jag kommer att välja skorna flera gånger när jag ska springa snabba intervaller. De kändes för klumpiga för det syftet. Orsaken till att jag valde dem igår, var för att jag visste att distansmässigt skulle det bli veckans kortaste pass. Jag ville inte testspringa skorna i 20 kilometer, utan jag ville ha en kort runda första gången.

Jag tror att skorna kommer att passa bättre till längre rundor och att de kommer mer till sin rätt då. Nu kändes de kanske lite klumpiga och tunga när jag sprang intervaller. Fast som sagt så har jag inte köpt dem för det syftet. Jag har andra skor jag springer intervaller i, som är lättare och har mindre dämpning.

20170425_181254

0

0 tankar kring ”Första passet i nya skorna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *