Träningsvärk-bring it

Idag gjorde jag ett styrketräningspass för hela kroppen. Mitt första på kanske 5 veckor, möjligtvis mer. Det är tre veckor sedan jag sprang maraton, och jag vet att jag inte tränade styrka de sista veckorna innan. Jag förväntar mig träningsvärk imorgon.

Jag gjorde mestadels övningar med egen kroppsvikt, benböj, utfall, armhävningar, plankan, musslan… Jag ville börja lugnt, men även detta var jobbigt. Vad har hänt med all min styrka? Det var skakigt, tekniken satt inte som den skulle, jag svajade från håll till håll och tja, det var jobbigt helt enkelt. Jag tänker som Piggelina, att jag sprungit mig ur form.

Nu vill jag igen få styrketräningen till en rutin. Jag siktar på att träna det en gång i veckan, men eftersom jag blivit ivrig på yoga, kan jag tänka mig varannan ibland. Men inte så att jag alltid skippar styrkan i förmån för något annat. Jag kände mig svag idag och det är väl inte konstigt egentligen eftersom jag inte tränat styrka på länge, men det är ingen rolig känsla att ha. Jag fick ju börja på babyvikterna igen i de övningar jag använde vikter…

20170512_121643

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *