Måndagsyoga

Jag  har skrivit om hur mycket jag vill komma igång med löpningen igen, springa mer och längre osv. Vad gör jag inte idag då? Jo, yogar… Alltså, jag har ju tänkt springa i veckan också, och hade även tänkt yoga eftersom det också hör till min veckorutin. Men. Jag hade faktiskt tänkt att löpningen skulle ha förtur nu. Att jag skulle välja löpningen framom övriga träningspass. Faktiskt ha tillåtelse att välja löpningen. Ofta har det varit så att jag nästan varit tvungen att tvinga mig själv att träna annat också, annars hade jag bara sprungit. Nu när jag sen äntligen får springa, väljer jag något annat. Hmm. Konstigt.

mycket yoga för tillfället

Fast inte egentligen kanske. Jag njuter av mina yogapass, det är lika skönt varje gång. Jag märker verkligen hur mycket bättre jag mår efter att jag yogat. Hur mycket mer avslappnad jag är i kroppen. Hållningen blir bättre, spänningarna i axlarna lättar, jag kan fokusera bättre, jag är inte lika stel i kroppen… Det är speciellt skönt efter en lång och stressig dag på jobbet. Plocka fram mattan, tända ljus, varva ner och bara ta en stund för mig själv. Inte i badrummet som Åsa, utan mitt i vardagsrummet bland med allt stök. Hemmayoga när det är som bäst.

Jag har gjort två pass av Adrienes nya serie, True. Jag har varit lite skeptisk till en början. Egentligen vill jag kanske ha mer flow och mera av en svettfaktor. Mer en känsla av att jag gör något. Det har varit ganska lugnt hittills. Samtidigt är det kanske precis vad jag behöver, eftersom mina övriga träningspass är med hög(re) puls. Alla pass behöver inte vara fullt ös. Det är bara att ha ett lugnt pass också.

0

2 tankar kring ”Måndagsyoga

 1. Löpar-Åsa

  Men yogan är ju så underbar, så det var väl inte konstigt! Det låter också som att du verkligen är på G med löpningen, så en liten yogapaus en gång i veckan låter väl bara vettigt. I mina öron i alla fall!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag vet ju själv att det är vettigt och hur bra jag mår av det. Samtidigt känns det ibland som om är jag verkligen en löpare mer? Ibland känns det som om jag bara yogar 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *