Kvällslöpning med fartökning

Jag kunde sluta lite tidigare än planerat på jobbet idag och hade därför mer tid till träning. Milli repar sig och äter redan lite själv. Det verkar som om det inte behövs fler veterinärbesök och jag håller tummarna för att det har vänt nu. Eftersom jag var hemma tidigare än planerat, kunde jag springa en längre runda än jag ursprungligen tänkt. Jag hade planerat att springa en lugn runda runt kvarteret bara,  men nu blev det längre.

runda i mörker

Det känns som om jag är på gång med löpningen igen. Benen var pigga fast jag sprang igår också. Det var en helt annan känsla än förra veckan då jag också sprang två dagar i rad. Nu märktes det knappt att jag sprungit igår. Tempot var högt för att vara mig och på den sista kilometern beslöt jag mig igen för att pusha kroppen lite extra. Jag har inte sprungit intervaller på evigheter och då menar jag verkligen evigheter, men det är kul att ibland öka tempot. Inte max förstås, men en liten fartökning som känns.

Kändes det gjorde det minsann. Jag flåsade som en galning mot slutet, men tempot var också högre än sist. Om jag sist lyckades pusha mig till 6:12 på en kilometer, var det idag 6:08. Wohoo! Väldigt nöjd med det. Med tanke på att jag sprang efter en lång dag på jobbet, i snö och att jag dessutom sprang igår, är jag faktiskt jättenöjd med 6:08. Tänk bara vad jag kan åstadkomma för stordåd sen när jag börjar springa intervaller igen och tränar på att bli snabbare?!

Jag är väldigt pepp på löpningen för tillfället. Jag kollade igenom statistiken för januari och jag har hittills sprungit 46 kilometer. December var ju lite en bottenmånad löparmässigt, vilket till en stor del berodde på min yogautmaning. Då blev det strax över 30 kilometer löpning totalt. Månaderna innan dess låg snittet på 70 kilometer ungefär. Det siktar jag att springa i januari, för att sedan öka på månad för månad.

 

0

2 tankar kring ”Kvällslöpning med fartökning

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Idag äter han redan nästan som normalt. Inga stora portioner ännu, men han vill ha mat i alla fall och har redan fått flera gånger. Skönt att han börjar vara återställd 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *