Solsken, frisk luft och långpass

Det var meningen att den här veckan skulle vara en lugnare vecka. Det har den varit också, jag har fokuserat på yogan och gjort ett annorlunda styrketräningspass. Jag har faktiskt inte sprungit något i veckan förrän idag. Idag kunde jag inte hålla mig längre, eftersom vädret var strålande. Solsken, klarblå himmel, snö och bara några minusgrader. Vem vill inte springa då liksom?! Jag hade nog antagligen sprungit annars också idag, men i och med att det var solsken ute, blev passet längre än en vanlig mysjogg.

solsken och solglasögon

Jag hade inte plan för löpningen idag. Tanken var bara att njuta av det fina vädret och över att få vara ute. Jag hade tänkt att det skulle vara smockfullt med folk ute, eftersom vädret var så fint, men konstigt nog mötte jag nästan inga människor. Come on people! Vardagsmotion. Söndagsnöje. Sunday runday. Jag såg på riktigt kanske bara 10 personer och då var jag ändå ute i nästan en och halv timme. Var höll alla hus? Det var inte ens så att jag sprang i skogen och därför inte mötte någon. Jag sprang mitt i stan, på stora, trafikerade vägar och mötte ingen. Fast kanske alla var i skogen 🙂

Idag hade jag för första gången på mina solglasögon när jag sprang. Jag köpte dem redan förra våren, men har aldrig använt dem. Det har inte behövts och jag har glömt bort att jag har dem.  Idag kom de väl till användning. Solsken plus snö är härligt, men påfrestande för ögonen. Mina solglasögon satt som ett smäck och jag hade inga problem med dem. Jag kände mig som värsta skidproffset när jag hade dem på. Jag hade dem ovanpå mitt pannband och det hölls fast hur bra som helst och skumpade inte alls. Väldigt nöjd över inköpet!

Något som jag också är väldigt nöjd med är dagens runda överlag. Det blev över 10 kilometer igen, t.o.m ett nytt distansrekord. Jag hade verkligen inte planerat att springa så långt, men kunde inte hålla mig. När vädret är underbart, gäller det att passa på. Det är en skön känsla att ha, att jag kan springa milen utan större ansträngning eller planering. Kroppen svarade bra och jag hade säkert kunnat fortsätta ännu. Men jag måste ju ha något att se framemot också…

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *