Jag har fortfarande (!) träningsvärk efter fredagens plyometrics. Inte träningsvärk som i kan inte alls röra mig, men i vissa rörelser känns det fortfarande av. Speciellt vaderna är ömma, vilket inte är så konstigt med tanke på allt hoppande. Det bästa sättet att bota träningsvärken är att träna igen och eftersom veckoplanen hade styrka på programmet idag, fick det bli det idag. Jag vill ju inte avvika från planen på dag två heller…

Planen var att fokusera på benstyrka och bålen idag med hjälp av mina TRX band. Jag har börjat våga fler rörelser nu när jag kollat igenom olika instruktionsvideon på youtube. Olika plankövningar eller magövningar med TRX känns kan jag lova. Jag försökte mig på att dra in benen när jag stod i plankan. Jag orkade typ tre innan det blev alltför jobbigt och jag blev tvungen att vila. Nu vet jag vad jag har att jobba vidare på. För det kändes minsann effektivt. Knappt hade jag kommit upp i position innan det blev tungt.

En kul grej märkte jag i alla fall att yogan gett mig. Jag har blivit starkare i armarna och säkert också starkare överlag. Inte större muskler, men mer kontroll har jag fått. Alla dessa chaturangan har gjort något. Plötsligt känns en vanlig armhävning lätt och en med smalt grepp inte heller något övermäktigt. Inte direkt att jag orkar många, men jag orkar i alla fall. Kul att märka att min träning ger resultat och det ger mig såklart motivation att fortsätta. Nästa steg är att jobba vidare på plankan med TRX banden. Det ser inte direkt snyggt ut.

Note to self. Städa huset innan bilden kommer på bloggen. Här tränar jag. Bland kattmat, dammsugare och övrigt. Och vem tränar framför kaminen liksom?! Som om det inte var varmt nog…

 

0