Skräppass nummer två

Det var tur att jag sprang veckans långpass igår, för känslan i kroppen var ännu sämre idag. Idag hade jag inte orkat springa långt och inte orkat motivera mig till att fortsätta heller. Idag sprang jag knappa sex kilometer. Enda orsaken till att det blev ens så långt, var för att jag var tvungen att springa hem också. Annars hade jag lagt mig ner vid diket vid tre kilometer och tjurat. Nu var jag tvungen att ta mig hemåt på något sätt och jag ”sprang” hem. Okej, mestadels gick jag.

Det var segt idag. Trötta ben, flåsigt, hög puls och allt kändes bara skräp. Genast jag kom ut från dörren och tog mina första löpsteg kände jag att det här kommer att bli tungt. Oftast brukar det lätta efter en stund när jag kommit igång och blivit varm i kroppen. Inte idag. Idag var det tungt från första till sista steget. Jag vet inte ens vad det beror på. Jag tycker att jag har ätit bra, sovit bra, jag borde vara utvilad… Eller tja, jag sprang ju igår förstås, men det var tungt igår också och det borde det inte ha varit. Att benen är trötta kan jag ännu förstå efter gårdagens långpass, men idag fungerade inget.

Som tur har jag sprungit så länge att jag vet att det ibland kommer perioder som känns tunga. Jag har inte blivit sämre över en natt, utan det är bara en fas. Formen går upp och ner hela tiden. För tillfället är den nere, för att snart vända igen och jag kommer att flyga fram. Imorgon är en planerad vilodag, men jag hade vilat oberoende om det var planerat eller inte. På söndagen testar jag att springa igen. Jag hade planerat ett lite snabbare pass, men jag får se hur det känns i kroppen då.

Skenet bedrar, det var inte så här roligt egentligen

0

6 kommentarer

 1. Exakt som jag kände när jag tränade yoga igår! Och precis helt omvänt när jag tränade yoga idag! Det bara är så ibland. Men det är trist medan det pågår.

  Är annars galet impad av din träning! Förstår inte hur du hinner!

 2. Du kanske har ngt i kroppen?
  Annars behövde kroppen säkert bara vila en extra dag efter långpasset. Nästa gång känns det bättre. 🙂

  Kram M

  • Idag känns det bättre, men tänker ha en vilodag i alla fall. Hoppas på bättre dag imorgon när jag springer och att jag inte har en förkylning på kommande

 3. Bra jobbat! Ja, ibland finns inga förklaringar till den kassa känslan men du det vänder förr eller senare 🙂

  • hopihopi

   11 februari, 2018 at 08:59

   Som tur vet jag att det brukar vända och jag blir inte orolig för formen. Men det är aldrig kul när man är mitt i det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Hopihopi

Tema av Anders NorenUpp ↑