Två dagar i Tallinn

Tallinn hör till en av mina favoritstäder och jag kan besöka det om och om igen. Varje år blir det i alla fall en resa dit, oftast fler. Ibland för att springa lopp och ibland bara för en minisemester. Jag trivs bra där, där finns allt. Trevligt folk, bra shopping, god mat, billigt, gamla stan, modernt och fint, en bra mix mellan gammalt och nytt. Nämnde jag annars att jag gillar Tallinn?

Den här gången blev resan något av en spontanresa. Jag hade semester förra veckan, men Sam var bara ledig fredag och måndag (och helgen då). Jag ville hitta på något och tänkte att en resa till Tallinn blir perfekt. Det blev två dagar i Tallinn, vi for på lördagen och kom hem idag måndag. Allting var lyckat och jag kom hem med en fullastad resväska. Det blev en hel del shopping, mest kläder den här gången. En och annan ”måltidsdryck” från hamnen och lite övrigt smått och gott.

På söndagen gick vi runt mycket i gamla stan. På bilden ovan är det målgången vid Tallinn maraton. Det kändes nästan konstigt att vara här och inte ha ett lopp att springa. Samtidigt ger det mycket mera tid till att upptäcka staden. Även om vi har varit här många gånger tidigare, känns det som om det alltid finns något nytt att upptäcka. Jag tror t.ex att vi aldrig varit vid utsiktsplatserna tidigare. Nu hittade vi dit av en slump. Jag ville egentligen bara gå till katedralen, men vi gick tillbaka mot gamla stan en annan rutt och hittade då fina utsiktsställen.

tallinn skyline

Jag måste även tipsa om restaurangen vi åt på första kvällen. Den var faktiskt på hotellet vi bodde på, Monaco hette restaurangen. Nordic forum hette hotellet. Mitt i smeten, nära till allt. Inte kanske det billigaste hotellet, men väl värt priset ifall man vill lyxa till det lite. Restaurangen var väl inte heller direkt billig, men för en liknande måltid i Finland hade man nog betalat betydligt mer. Och maten! Mumma säger jag bara!

Förrätten var torsk med blomkålspuré och grönkål. Det var alltså en sådan förrätt som hämtas till bordet, liknade som bröd på vissa restauranger. Plus att vi fick bröd och hemmagjord ost.

Till huvudrätt tog jag svamprisotto och Sam tog ”biff med potatis”. I en lite finare version 🙂

Lite efterrätt och vin på det ännu och man kan inte vara annat än lycklig.

Nu längtar jag tills nästa resa dit. Gärna på sommaren. Att kunna sitta på en uteservering, njuta av solen och se på folkvimlet. Vem vill inte det?!

 

0

2 tankar kring ”Två dagar i Tallinn

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Verkligen! Så skönt att komma bort från vardagen och se något annat en stund 🙂

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *