Motvind hela vägen

Idag har jag varit ledig hela dagen och planen var att jag skulle springa veckans långpass idag. Eftersom det fortfarande ställvis är halt ute, var jag osäker på vilken rutt jag skulle ta. Jag vill inte springa på små skogsstigar, som om jag nånsin gör det, utan jag ville hålla mig till större vägar. Med chans att de skulle vara bara eller åtminstone sandade och mindre hala. Jag bestämde mig för att springa en av de tråkigaste rutterna jag vet. Längs med Skärgårdsvägen mot Åbo. Den är tråkig på det sättet, eftersom jag i något skede är tvungen att vända om och springa exakt samma väg tillbaka. Den går inte att springa runt, det finns bara en väg. ( Vilket är jättekul i rusningstrafik och om det hänt något längs vägen. Och så sitter du fast i trafiken i flera timmar, för det finns fortfarande bara en väg)

motvind från helvetet

Nåja, sidospår där. Långpasset skulle jag ju skriva om. Det gick bra att springa i början. Vägen var torr och bar och det var vårkänslor på hög nivå. Första tunneln under vägen som jag var tvungen att springa i var en isbana. Inte i själva tunneln, men backen som leder ner. Det var så.jäkla.halt. Jag föll som tur inte, men det var nästan så att jag övervägde att sätta mig ner på rumpan och kana ner. För att det skulle ha varit det smidigaste sättet att ta sig ner på 🙂

Efter kanske tre kilometer och vid första bron kom vinden emot mig. Det var motvind utan dess like. Jag kom knappt framåt, det blåste så hårt. Samtidigt tänkte jag att jag kommer att få springa med värsta medvinden på hemvägen sedan. Öh, nej! Det kändes som om jag hade motvind hela vägen. Åt vilket håll jag än sprang blåste det rakt på mig. Det började dessutom snöa. Dit for vårkänslorna. Nu räcker det med snö, halka, blåst. Jag vill ha vår!

Långpasset i sig var riktigt bra. Det var det längsta jag sprungit på flera veckor och det var en bra känsla hela tiden. Lite för hög puls för ett långpass kanske, men annars inget att klaga på. Kroppen fungerade som den ska. Benen pinnade på, andningen fungerade och magen krånglade inte.

Bra start på veckan!

 

0

2 tankar kring ”Motvind hela vägen

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Med den här takten blir det vår tidigast i april tror jag… Det kommer bara mera snö hela tiden 🙁

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *