Mjölkfria alternativ uppföljning

För ett tag sedan skrev jag om att jag skulle testa olika mjölkfria alternativ och se om det hjälper mot mina magproblem. Hur har det gått? Det är fortfarande alltför tidigt för att jag ska märka någon skillnad, men det har i alla fall inte varit ett problem. Det finns massor av olika mjölkfria alternativ där ute och hittills har de flesta jag testat varit goda. Jag har inte hunnit testa på så många ännu, och det dyker hela tiden upp någon ny produkt.

Jag är inte speciellt strikt, jag äter fortfarande ost och vanlig gräddfil/creme fraiche. Jag har egentligen bara bytt ut yoghurten och kvargen mot växtbaserade produkter. Ibland har jag köpt vanlig matlagningsgrädde, ibland en mjölkfri. Jag testar mig fram för att se vad jag gillar och vad inte. Hittills har jag nästan bättre tyckt om de sojabaserade produkterna än de gjorda på havre. Den här med kokos är en favorit för tillfället. Inte så konstigt kanske eftersom jag gillar kokos…

mjölkfria alternativ

Den enda produkten hittills som jag inte alls gillat var Valios gurtti med blåbär. Vaniljversionen var god, men inte med blåbär. Den kommer jag nog inte att köpa fler gånger, men som tur finns det en massa andra att testa. Näst på tur är Planti.

Har du testat mjölkfria alternativ? Vilken är din favorit? Tips tas gärna emot 🙂

2

2 tankar kring ”Mjölkfria alternativ uppföljning

 1. Elin

  Pirkkas havre och växtbaserade matlagningsgrädde är superbra! Bästa jag testat hittills, blir krämigt och som äkta grädde om man är ute efter den konsistensen. Risgrädde kan vara något av det äckligaste jag smakat, men det är ju så olika vad man gillar.

  Tål man soja (vanligt att vara känslig mot soja om man inte klarar mjölk) så är soja alternativen klart godast enligt mig. Mjölkfria ostar finns det gott om, vissa är toppen och andra smälter inte ens..

  Min erfarenhet vid långsamma överkänslighetsreaktioner är att det är bäst att ta bort ALL mjölk i 2 v (inte så jobbigt som det låter) och sedan testa lägga till mer vartefter till den nivå man klarar av. Långsamma reaktioner kommer ju först många timmar senare ibland dagen efter, och då kan det lätt bli att man blandar ihop och tror att man reagerade på något annat. Tar du bort allt i 2 v (även spår av) får du ett klart svar! 🙂

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för tips och för en lång kommentar!

   Jag ska ta och testa pirkkas produkter till näst. Jag har för tillfället handlat mycket i S-butiken och därför inte hunnit testa på Pirkkas egna serie ännu 🙂 Plantis havregrädde var i alla fall god, så ifall Pirkka också har en är det bara bra. Deras produkter brukar ju oftast vara billigare. Risgrädde eller i övrigt produkter gjorda på ris har jag inte testat. (ännu)

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *