Nya skor

Jag hade redan inplanerat ett inlägg om skor. Jag skulle skriva om hur svårt det var att hitta ett bra par eftersom det finns så många alternativ där ute. Jag skulle be om tips och råd från er. Jag behövde verkligen ett par nya skor, eftersom mina börjar vara så utslitna. Plötsligt står jag där vid kassan i Intersport och redo att betala för mina nya skor. Hur tusan gick det till?

De senaste skorna, löpardojorna that is, som jag köpte var mina Asics Cumulus. I de sprang jag bland annat mitt maraton. Det är inget fel på skorna, men de har några kilometer på nacken och börjar vara slitna. Helt klart dags för nya. Den här gången ville jag också ha ett nytt märke för mig. Jag har sprungit i tre par Asics, två par Adidas och ett par Mizuno tidigare. Adidas är mina favoritskor när det gäller fart och intervaller, medan Asics är bättre för långpass och mängd. Enligt mig och mina fötter.

Jag har kollat runt lite på diverse nätbutiker, men inte egentligen haft en plan för vad jag skulle köpa. Hoka? Brooks? New Balance? Nike? Så många valmöjligheter och såå svårt att välja. Eller överhuvudtaget veta vad som är bra. Samma problem som alltid. Jag var på jakt efter mängdskor, för längre distanser. Med dämpning, men som ändå känns lätta. Mina Asics Cumulus, har varit bra mängdskor, men lätta är de ju inte. Snarare värsta klossarna. Absolut inte för intervaller, eller när jag vill känna mig lätt i benen.

Jag skulle egentligen bara till Intersport för att prova en sportbh. På söndagen säljs den mycket billigare än normalt (tips tips) på Intersports egna readagar. Eftersom jag jobbar på söndagen har jag inte tid att prova den då, men jag tänkte att jag ändå skulle ha tid att snabbt snabbt kila in och köpa den. Nu när jag vet vilken storlek. Jag jobbar nämligen i samma köpcenter där det finns Intersport och tänkte passa på att köpa den på min matpaus.

När jag nu ändå var i en sportbutik, kan jag i alla fall kolla på skor. Jag skulle inte köpa något, men försäljaren var så hjälpsam och jag testade en massa olika alternativ. Jag sa vad jag var ute efter och han hämtade en massa skor för mig att prova. Den Brooks modellen jag provade och hade spanat in tidigare (glycerin) passade inte alls. Hoka kändes ”konstig” på min fot och det blev det inte heller. Istället blev det, New Balance 890.

nya skor

Jag vill ut och testspringa dem, typ nu, men det får vänta ett tag. Det är så fina att jag inte vill förstöra dem i regn/snöslasket direkt 🙂

0

4 tankar kring ”Nya skor

 1. Hanna

  Kul med nya löparskor! De är verkligen snygga. Jag har använt Asics nu i sisådär fyra-fem år och mina fötter vill absolut inte ha något annat. Visserligen har jag inte testat andra skor heller. Är så rädd att bli besviken….

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag brukar också gå tillbaka till Asics med jämna mellanrum. De har ett så stort utbud tycker jag. Den här gången var jag dock tydlig med att jag inte vill ha Asics. Jag ville testa något annat för en gångs skull 🙂

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har inte testat dem ännu. Jag väntar på torrare vägar och bättre väder först 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *