Tacos på en fredag

Vem tycker inte om att äta tacos på en fredag? Det gör vi ofta, men ibland vill man helt enkelt ha något nytt. Ibland tröttnar jag på den eviga köttfärsen med färdigköpt tacokrydda och kladdandet när jag ska äta. Det är sås överallt, det är svårt att äta och fyllningen hålls inte inne i tortillan. Främst för att jag alltid tar alldeles för mycket fyllning… För ett tag sedan hittade jag riset som jag letat efter. Jag ville göra något med det och tänkte tacos. Eller snarare mexican rice bowl. Eller burrito bowl. Vad man vill kalla det för.

Det är som tacos men ändå inte. Det innehåller många av samma ingredienser och känns därför igen. Det är lättare att äta när allt är i en skål och äts med gaffel. Jag valde att göra min vegetarisk och eftersom det fortfarande är ett populärt sökord på bloggen, delar jag med mig av receptet. För två personer.

Fredagsmys med tacos, Heidi style

tacos på fredag

2 avokadon
några körsbärstomater
en burk svarta bönor
en halv burk majs
2 lime
koriander
ris
salsasås
nachos

Börja med att koka riset. Jag tog enligt påsens anvisningar för två personer. Det var kanske i det minsta laget, men räckte till två skålar. Här skulle jag visa en bild på hur riset ser ut, men tja… Ni får se en bild på katten istället 😉

Under tiden hackar du tomater. Skiva avokadon och tillsätt lime så den inte mörknar. Låt bönorna och majsen rinna av. Plocka några korianderblad.

Sedan är det typ klart. Inte så mycket som behöver göras egentligen.

Börja med riset i bottnet på en skål. Lägg på dina toppings, antingen allt huller om buller eller som jag i olika sektioner i skålen. Servera med mera lime och nachos och salsa vid sidan om.

Varsågoda! Som med vanliga tacos kan man göra enligt principen man tager vad man haver. Det passar säkert utmärkt med ost, rödlök, gurka, kyckling, köttfärs, gräddfil…

 

0

4 tankar kring ”Tacos på en fredag

 1. Löpar-Åsa

  Men så intressant att läsa om ”ditt ris”! Efter min LCHF-test insåg jag att det nog är just blodsocker jag måste hålla koll på och det där kan ju vara något att titta extra på.
  Fast jag blir lite trött på Paulun… Känns som att han ska ta så himla stor plats på ”hälso-mat-himlen”. Och därmed också bra betalt.
  Fast det lät himla gott!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Ja, Paulun är inte direkt billig. Men riset är gott i alla fall. Det är inte direkt ris, eftersom det innehåller bl.a frön och linser, men godare.

   Svara
 2. Maria

  Fint att du också hittade det! Jag såg att det fanns i Reimari nu också, så till och med på riktigt nära håll. Receptet ser gott ut förresten!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det var riktigt gott, testa vettja! Bra om det finns i Reimari också. Har inte hittat det på S-market, jag köpte min i mylly tror jag…

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *