Morgonyoga

Ibland är allt som krävs för att jag ska få en bra start på dagen lite morgonyoga. Nu var det kanske inte riktigt morgonyoga i den bemärkelsen att det var det första jag gjorde på morgonen. Innan frukosten och knappt ur sängen. Det var snarare yoga på morgonen. Och inte på kvällen som jag brukar. Det är också skönt. Att kunna slappna av efter en lång och stressig dag. Bara känna hur axlarna sänks, andningen lugnar sig och kroppen slappnar av. Yoga är alltid skönt, oberoende av tidpunkt.

morgonyoga

Jag följer fortfarande Adrienes True serie på youtube. Idag gjorde jag pass 19. Det var ett enkelt pass på det sättet att det inte var fysiskt tungt. Inga svåra rörelser eller tungt för kroppen. Däremot kan det vara precis lika jobbigt att bara vara stilla och andas. Jag har svårt att koncentrera mig för längre stunder och märker hur tankarna vandrar. Vad ska jag äta idag? Borde jag kanske städa? Vad var de där för ljud? När jag egentligen borde fokusera på andningen…

Jag är glad och stolt över att jag lyckats hålla i yogan hela året. Det började egentligen redan i december förra året med min yogautmaning. Det blev precis den kickstart jag hoppades att det skulle bli. Jag har yogat åtminstone en gång i veckan sedan dess och jag märker framsteg. Även om det fortfarande är svårt för mig att sitta stilla och andas, går det i alla fall betydligt bättre än det gjorde i början. Då gick det knappt alls. Nu går det, om än inte alltid speciellt bra.

 

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *