Lätt styrketräning utan vikter

Jag hade svårt att bestämma mig igår för vad jag skulle träna idag. Skulle jag träna överhuvudtaget? Skulle jag springa, träna vanlig styrketräning, plyometrics? Min arm känns betydligt bättre idag, men inte tillräckligt bra för att göra vanlig styrketräning med vikter. Var inte sugen på att göra plyomterics heller. Istället blev det ett lugnare styrketräningspass utan vikter. Mycket övningar med fokus på kroppskontroll och att hitta rätt muskler. Svårt och jobbigt det med och på ett annat sätt än tung styrka. Det blev många repetitioner och det brände nog i musklerna.

Jag fokuserade mest på benen och bålen idag. Min stackars core är försummad, även om jag tränar den i yogan. Nu blev det en hel del plankövningar, både sidoplanka och vanlig rak. Statiska, och olika variationer där jag antingen ska lyfta ett ben eller en arm. Benövningarna blev olika höftlyft, musslan och klassiska 80-tals övningar som kissande hund. Jag bjuder inte på en bild på det 🙂 Det är en bra övning, men känner mig just lite fånig när jag gör den.

Imorgon räknar jag med att kunna träna som normalt och på schemat står ett distanspass löpning. Jag siktar på att springa tio kilometer, men inte mer än det. Jag vill ha pigga ben till söndagens långpass. Jag hoppas och tror att dagens träning inte resulterar i brutal träningsvärk. Jag tyckte att jag tog det lugnt idag. Förstås kan styrketräning utan vikter också resultera i träningsvärk, speciellt om jag gör rörelser som jag är ovan med. Den här gången tror jag dock att jag är safe…

0

6 tankar kring ”Lätt styrketräning utan vikter

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag är också väldigt dålig på att träna core. varje gång jag gör det märker jag hur svag jag är och tänker att jag ska skärpa mig. Gör jag det… nej

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag borde verkligen träna mer core. Jag vet ju hur viktigt det är, men tränar hellre annat 🙂

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag var tvungen att googla vad det var först 🙂 Jag har inte testat, men tack på tips! Ska genast ladda ner appen. Eller inte genast genast, men till nästa gång 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *