Core

Jag känner mig bättre idag, en god natts sömn hjälpte mycket. Jag bestämde mig därför för att träna idag som planerat. Inte yoga, inte löpning och inte ens styrka i traditionell bemärkelse, utan något jag försummat länge. Nämligen min core. Det måste ju vara det tråkigaste det finns att träna… Även om jag vet hur viktigt det är, så gör jag det alltför sällan. Jag tycker att jag har kommit in i en bra träningsrutin med styrkan, men då är det mest benen som får sig en omgång. Mycket benböj, utfall, ibland lite armhävningar och olika axelpressar, men aldrig core. Kanske en planka mot slutet, men that’s it.

Jag får förstås lite coreträning från yogan, men det är aldrig att jag bara skulle fokusera på det. Jag tycker det är tråkigt, jag har ingen inspiration till övningar, jag får ingen kontakt med musklerna och tja ursäkter. Idag var det dags att ta tag i saken och bara träna core. I min trogna P90X dvd box finns ett program som heter core synergistics. Det var det jag följde idag. Åh, hjälp vad jag är svag i vissa övningar. Vissa gick okej, och andra bara… Inte en chans att jag klara av dem. Eller jag kunde kanske göra 5 istället för 25 som man skulle 🙂

Egentligen är det ingen överraskning för mig. Jag vet att jag är svag, och det är inte konstigt eftersom jag så sällan tränar min core. Nu fick jag också inspiration till olika övningar jag kan göra och hur jag kan modifiera dem. Bra att lägga till i min normala styrketräningsrutin för ben. Och en påminnelse om hur viktigt det är att träna coren. För den intresserade är detta videon jag följde. I en längre version då förstås, men här ser man övningarna i alla fall. Testa om du vill!

Är du bra på att träna core?

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *