Träningsplaner vecka 19

Jag tycker att det fungerar bra för mig att planera upp min träningsvecka på måndagar. Det ger mig en överblick över vad jag ska träna under veckan och tvingar mig samtidigt att fundera ut mina pass. Förstås brukar jag ha en plan i huvudet även de veckor jag inte skriver ut det på bloggen. Förutom då när planen är att inte ha en plan.  Självklart kan något hända som gör att jag omvärderar mig plan, men här är veckans plan som det ser ut just nu.

Träningsplaner vecka 19:

Måndag: vila
Tisdag: löpning långpass
Onsdag: yoga
Torsdag: löpning, distans
Fredag: styrketräning
Lördag: vila
Söndag: löpning, snabbare pass

Löpningen är det som känns mest osäkert den här veckan. Förra veckan blev det många bra pass, både långpass och snabba pass. Den här veckan vill jag gärna springa över 20 kilometer under långpasset och 40 kilometer totalt. Tyvärr har det lovats sommarvärme. Jag skriver tyvärr, för även om jag i normala fall älskar värmen, tycker jag inte om att springa när det är varmt. Speciellt nu när det är första värmen och min kropp inte är van vid den. Min kropp stänger fullständigt av. Jag blir slö, tappar all fart, känner mig hängig och trött och orkar inte springa. Jag blir röd som en kräfta i ansiktet och svetten bara rinner.

Jag har därför planerat att springa mitt långpass imorgon. Då ska det vara som svalast, om än fortfarande varmt. De övriga löppassen ska jag springa på kvällen efter jobbet och då är det förhoppningsvis inte lika soligt och varmt mer.

Styrketräningen och yogan fortsätter som förut. Mycket fokus på höften, ben och bål. Ingen masterplan där, bara övningar som ska hjälpa mig i löpningen. Övningar att stärka upp och stretcha ut benen.

Hur tränar du i veckan?

0

2 kommentarer

  1. Fördelen så här års är ju att man KAN springa långpassen på kvällen, när det fortfarande är ljust. (Även om man kanske inte 100 % pigg). 😉

    • hopihopi

      8 maj, 2018 at 08:51

      Älskar ljusa sommarkvällar och allt man fortfarande kan göra då 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Hopihopi

Tema av Anders NorenUpp ↑