Fredagsfys med blahä känsla

Det känns som om jag är tvungen att kämpa mer just nu för att få till mina träningspass. Till största delen beror det på värmen. Det lockar mycket mer att göra annat. Som att inte träna och istället ligga i solstolen. När jag väl tränar är det inget problem och efteråt är känslan bra. Men tröskeln till att börja är högre. Hittills har jag gjort mina planerade pass, men med sämre kvalitet. Gårdagens löprunda påverkades av värmen och dagens styrketräning blev till blahä.

Jag följde mitt P90X benprogram, för jag visste att jag behövde vägledning och något att följa idag. Skulle jag ha hittat på övningar själv, hade jag bara lallat runt ännu mer. Trots att jag följde träningsdvd:n idag, blev passet inte till så mycket. Jag gjorde visserligen alla rörelser, men inte med inlevelse och med fokus på tekniken. Det var som om jag bara gjorde allting, checkade av alla rörelser och väntade på att det skulle vara över. Så hade jag i alla fall gjort det.

Fast kanske ett gjort pass ändå är bättre i slutändan, än om jag skippat det totalt? All träning är bra träning osv. Det är inte styrketräningen jag satsar på, utan den är där som ett komplement till löpningen. Dessutom vet jag med mig själv att skippar jag ett pass (styrka), skippar jag lätt fler. Speciellt nu när tröskeln är högre. Bättre då att bara göra och inte fundera så mycket på hur bra det är. Motivationen kommer nog sedan igen och tills dess är det bara att göra. Inte vänta på motivationen, för då blir det aldrig gjort.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *