Året var 2016

Alla ni som sprang Stockholm maraton idag, fasiken vad starkt jobbat! Jag har inte kollat hur varmt det faktiskt var, men jag hade inte velat springa idag. Min allra värsta löpupplevelse  (på lopp) är från år 2016 när jag sprang halvmaraton i Åbo. Då sprang jag ”bara” halvmaraton, men tanken på att springa den dubbla distansen den dagen, usch!

Jag minns det som en jätte (jätte) varm dag. Jag tror det var 28 grader. Jag visste att det skulle bli varmt. Jag hade förberett mig bra med att dricka resorb, äta saltig mat, klätt mig i lösa kläder. Jag drack vid varje vätskekontroll, både vatten och sportdryck. Jag åt av gurkan. Jag sprang genom duscharna. Men det kändes som om jag kokade inifrån, och jag frös när jag stannade. Helt klart symptom på vätske- och saltbrist. Jag minns också att många löpare kollapsade längs med banan och att det många gånger behövdes första hjälpen.

år 2016

Min tid från loppet är min sämsta tid för ett halvmaraton. Värmen knäckte mig och mot slutet gick jag mest. Hade det varit ett normalt träningspass hade jag avbrutit för länge sedan. Jag kunde inte motivera mig till att fortsätta springa. Jag är glad för att jag överhuvudtaget tog mig i mål.

0

6 tankar kring Ӂret var 2016

 1. Julia

  Att springa i riktigt varm väder är nog svårt! Man skulle behöva tanka salt och vätska otroligt mycket. Jag har haft tur att springa alla mina marathon i regn eller mulet, men en gång på ett halvmarathon minn jag hur människor skickades till sjukhus pga värmeslag. Strongt att du tog igenom!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är nog något jag hoppas att jag inte behöver uppleva fler gånger. Känslan av att vara fullständigt urlakad, svetten rinner, men samtidigt fryser du… Usch!

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är såå jobbigt att springa när det är varmt. Jag är röd som en kokt kräfta i ansiktet och svetten rinner så fort jag stannar. Benen svarar inte och det är allmänt tungt och jobbigt 🙁

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Usch! Maraton är jobbigt som det är och att springa i värme dessutom…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *