Sammanfattning maj

Idag är det den 1 juni och det är dags att sammanfatta maj i träningsväg. Maj blev en riktigt bra träningsmånad, mycket löpning, betydligt fler kilometer än i april. Även om det har varit varmt hela månaden, har jag fått till mina träningspass. Jag har steppat upp längden på långpassen och sprungit över halvmaratondistansen för första gången på evigheter. Kilometermängden per vecka har ökat i och med att långpassen blivit längre. Fortsättningsvis springer jag tre gånger i veckan, fördelat på ett långpass, ett snabbare pass och ett vanligt distanspass.

maj i träningsväg

När jag kollar i träningsdagboken ser jag att yogan hålls konstant från vecka till vecka. Korta pass varje vecka, men välbehövliga sådana. När långpassen blir längre och kilometermängden ökar, blir även stelheten i benen större. Jag måste se till att göra min yoga. Komma ihåg att stretcha efter hårda intervaller och långpass. Gräva fram min foamroller igen. Varje gång jag rullar hatälskar jag det för att det gör så ont. Samtidigt tänker jag varje gång att jag ska göra det oftare…

Styrketräningen blev lite si så där under maj. Jag har fått kämpa för att få till det och känslan har inte alltid varit den bästa. Vissa veckor blev det inte alls av, för att sedan nästa vecka resultera i brutal träningsvärk. Nu har jag lärt mig min läxa och ska göra min styrketräning noggrant i framtiden. Inte skippa den och fokusera på övningar som är viktiga för löpare. Mycket övningar för ben och core.

Löpningen är det som gått bäst i maj. Jag har kommit igång bra med både intervaller och långpass. Jag har fått känna på fart i benen och sprungit snabba intervaller tidigt på morgonen. Nött mycket asfalt i form av långpass. Lärt mig att jag ska ha med mig vatten och energi på längre pass. I maj blev det hela 146 kilometer löpning, vilket är nästan 30 kilometer mer än i april. Även om maraton är långt borta i framtiden ännu, känns det som om jag är på god väg mot mitt mål. Fortsätter jag i samma stil, borde det inte vara något problem.

0

4 tankar kring ”Sammanfattning maj

 1. Fredrika

  Känns som jag spammar dig med frågor men vad är det för program/app du använder för att få överblick? ?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag använder jogg.se. Jag har kopplat min garmin (pulsklockan) dit och varje gång jag laddar den, överför den automatiskt alla träningspass. Sen måste jag själv fylla i vad det är för typ av pass och spara det. Men jag behöver inte fylla i dag, längd, fart, puls, tid… och sånt.

   Yogan, styrkan och tja, de pass som jag inte använder pulsklockan på registrerar jag själv på samma sida

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *